Innovació en Enoturisme (Erasmus Mundus) (2016) |
Assignatures |
PRODUCCIÓ DE VINS ESCUMOSOS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2016_17 |
Assignatura | PRODUCCIÓ DE VINS ESCUMOSOS | Codi | 19635104 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Primer | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Història dels vins escumosos. Aspectes legals. Estadítiques. |
|
Aspectes pràctics del tast de vins escumosos. El CO2 com a vector senrorial | |
Viticultura dels vins escumosos | |
Descripció de les metodologies de la producció dels vins base | |
Metodologies d'enriquiment de diòxid de carboni per aconseguir la pressió requerida. | |
Mètode tradicional tot en una ampolla: Champagne, Cremant, Cava, Talento. |
|
Tanc de fermentació: Asti Spumanti, Proseco, Lambrusco. |
|
Sessions de tast | Tast de diferents tipus de vins escumosos Tast vertical: efecte de l'envelliment Tast horitzontal: Efecte de la dosi en un vi escumos jove i envellit Vins escumosos del món Sparkling wines from the world Noves begudes carbonitzades i aromatitzades basades en el vi. |
Sessions de laboratori: Preparació del tiratge (segona fermentació per lots) |
|
Visita de celler: petits, mitjans i grans productors |