2015_16
Guia docent 
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química
A A 
català 
Grau d'Enginyeria Agroalimentària (2010)
 Assignatures
  CONTROL I INSTRUMENTACIÓ
   Continguts
Tema Subtema
INTRODUCCIÓ Objectius i introducció al curs. Bibliografia. Incentius per a controlar un procés agroalimentari. Classificació de las variables de procés. Elements en el disseny d’un sistema de control.
INSTRUMENTACIÓ DE PROCESSOS INDUSTRIALS. Adquisicio de dades de procés i el seu tractament. Mesuradors i tipus de mesuradors emprats en control de processos. Senyals emprades i transmissors de senyal. Elements finals de Control
MODELAT i SIMULACIÓ. Desenvolupament de models matemàtics per a propòsits de control. Solucions analítiques i numèriques.
Comportament dinàmic de sistemes de primer y segon ordre.
Identificació de processos.
ANÁLISI DEL COMPORTAMENT DINÁMIC DE PROCESSOS CONTROLATS. Introducció als sistemes de control feedback (retroalimentació). Comportament dinàmic de processos amb control feedback.
Tipus de controladors i ajust dels seus paràmetres
ALTERNATIVES AL LLAÇ BÀSIC DE CONTROL En FEEDBACK. Control de compensació de temps mort i resposta inversa, selecció i subhasta. Control en cascada i control inferencial. Control en rang dividit. Control en Feed Fordward (en avanç) i control de relació
CONTROL DE PLANTES INDUSTRIALS. Integració de llaços de control individuals n el sistema de control de la planta. Interacció i desacoblamernt de llaços de control. Configuracions típiques de control de diferents operacions emprades en la indústria química i/o agroalimentaria (bescanviadors de calor, reactors/fermentadors, columnes, etc.).
Sistemes avançats de control. Control de supervisió, control adaptatiu i control de previsió.
Control de processos en etapes. PLC i temporitzadors