2018_19
Guia docent 
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química
A A 
català 
Grau d'Enginyeria Agroalimentària (2010)
 Assignatures
  FITOTÈCNIA
   Continguts
Tema Subtema
1. SISTEMES AGRÍCOLES:
Agricultura, Agronomia i Fitotècnia
Sistemes agrícoles
Classificació i maneig dels sistemes agrícoles.
Alternatives i rotacions de cultiu

2. PRINCIPIS GENERALS. PROPAGACIÓ DE PLANTES:
Creixement i desenvolupament vegetal
Reproducció sexual
Multiplicació vegetativa
Micropropagació: Cultiu In Vitro

3. RELACIONS HIDRIQUES:
Maneig de l'aigua, planificació del maneig de l'aigua : Càlcul de necessitats de reg: agronòmic i hidràulic
Cultiu en condicions de dèficit hídric
Programació de reg

4. SUBMINISTRAMENT DE NUTRIENTS:
Principis de la nutrició mineral dels cultius
Fertilització nitrogenada
Fertilització fosfatada
Fertilització potàssica
Fertilització orgànica
Producció Integrada i Ecológica

5. MANEIG DEL CONREU:
Maquinaria pel conreu del sòl
Sistemes de manteniment i maneig del sòl
gricultura de conservació
Factors que determinen l'elecció del sistema de conreu


6. ALTRES TÈCNIQUES DE CULTIUS;
Cultius forçats i cultius en hivernacles
Control de males herbes
Recol•lecció i post-recolecció

7. IDENTIFICACIÓ I CARACTERITZACIÓ D'ESPÈCIES VEGETALS D'INTERES AGROALIMENTARI