2018_19
Guia docent 
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química
A A 
català 
Grau d'Enginyeria Agroalimentària (2010)
 Assignatures
  BASES TECNOLÒGIQUES DE LA PRODUCCIÓ ANIMAL
   Continguts
Tema Subtema
BLOC 1. (Francesca Fort)
LLIÇÓ 1 PRODUCCIÓ ANIMAL O ZOOTÈCNIA



LLIÇÓ 2 LA REPRODUCCIÓ




LLIÇÓ 3 L’ALIMENTACIÓ


LLIÇÓ 4 CREIXEMENT I DESENVOLUPAMENT ANIMAL



LLIÇÓ 5 SANITAT ANIMAL
1.1. DEFINICIÓ
1.2. HISTÒRIA DE LA PRODUCCIÓN ANIMAL O ZOOTÈCNIA
1.3. DISCIPLINES RELACIONADES
1.4. BASES DE LA PRODUCCIÓ ANIMAL

2.1. CARACTERÍSTIQUES REPRODUCTIVES
2.2. ESTRATÈGIES REPRODUCTIVES
2.3. MILLORA GENÈTICA

3.1. L’APARELL DIGESTIU
3.2. CLASSIFICACIÓ DELS ALIMENTS
3.3. LA MILLOR DIETA

4.1. CREIXEMENT COMPENSATORI
4.2. FACTORS QUE AFECTEN AL CREIXEMENT

5.1. FACTORS CAUSANTS DE MALALTIES
5.2. PREVENCIÓ I TRACTAMENT
BLOC 2 (Miriam Lampreave)


TEMA 1. Sistemes de producció animal
TEMA 2. Benestar animal
TEMA 3. Qualitat de la carn
TEMA 4. Fraus agroalimentaris.

TEMA 5. Generalitats instal·lacions ramaderes
TEMA 5.1. Generalitats instal·lacions ramaderes: condicions ambientals
TEMA 5.2. Orientació d'edificis
TEMA 5.3. Generalitats instal·lacions ramaderes: materials de contrucció

TEMA 6. Bioseguretat a les granges

TEMA 7. Directrius i maneig del transport del bestiar

TEMA 8.1. Sacrifici i producció industrial de la carn
TEMA 8.2. Nous models de producció saludable i sostenible de la industria càrnica

TEMA 9.1. Legalització d’explotacions ramaderes
TEMA 9.2. Explotacions ramaderes segons la normativa actual

TEMA 10.1. Ramaderia ecològica
TEMA 10.2.. Normes tècniques i interpretatives PAE ramaderia