2013_14
Guia docent 
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química
A A 
català 
Grau d'Enginyeria Agroalimentària (2010)
 Assignatures
  PROCESSAMENT D'ALIMENTS PER FRED I CALOR
   Continguts
Tema Subtema
1. Introducció a la conservació d' aliments. 1.1. Objetius
1.2. Classificació
1.3. Descripció de les principals tecnologíes de conservació d'aliments
1.4. Introducció a la determinació de la vida útil d’un aliment. Conceptes de cinètica de reacció.
2. Introducció a les propietats físiques dels aliments 2.1. Propietats reològiques
2.2. Propietats tèrmiques
2.3. Activitat d’aigua: Concepte
3. Tractaments tèrmics d'aliments.
3.1. Cinètica de reacció (innactivació microbiana).
3.2. Escaldat i cocció
3.3. Pasteurització i Esterilització.
4. Tractaments per fred de conservació d'aliments. 4.1. Refrigeració
4.2. Congelació
4.3. Conservació en atmosfera controlada.