2015_16
Guia docent 
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química
A A 
català 
Grau d'Enginyeria Agroalimentària (2010)
 Assignatures
  ENGINYERIA TÈRMICA
   Continguts
Tema Subtema
Introducció: - Mecanismes de transmissió de calor.
- Conceptes fonamentals i modalitats bàsiques de transmissió de calor.
- Analogia elèctrica. Mecanismes de transferència de calor en sèrie i paral·lel.
Conducció unidimensional en règim estacionari sense generació de calor: - Equació general de conducció.
- Geometria plana cilíndrica i esfèrica.
- Transferència de calor mitjançant aletes.
Convecció: - Conceptes fonamentals en la transferència de calor per convecció.
- Números adimensionals per al càlcul de coeficients de convecció.
- Transferència de calor per convecció forçada en flux extern.
- Transferència de calor per convecció en el flux intern en tubs i conductes.
- Convecció natural.
- Transferència de calor en ebullició i condensació.
Equips de bescanvi de calor: - Tipus de bescanviadors.
- Criteris de selecció. Selecció entre possibles opcions.
- Coeficient de transferència de calor global.
- Diferència de temperatura mitjana logarítmica.
- Mètode NTU per al disseny i anàlisi d'un bescanviador de calor.
- Mètode Kern per al càlcul de bescanviadors de carcassa i tubs sense canvi de fase.
Fred Industrial: - Termodinàmica i principis físics de la refrigeració.
- Fluids refrigerants, nomenclatura, propietats i problemàtica ambiental.
- Refrigeració per compressió mecànica del vapor.
- Psicometría.
- Càrrega tèrmica de càmeres frigorífiques.