2013_14
Guia docent 
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química
A A 
català 
Grau d'Enginyeria Agroalimentària (2010)
 Assignatures
  BIOPROCESSOS EN LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA
   Continguts
Tema Subtema
Teoria (5 setmanes, 2 hores) Tema I: Fermentacions en la industria alimentària on s’utilitza el Saccharomyces cerevisiae

Tema II: Fermentacions en la industria alimentària s on s’utilitza els bacteris làctics i d’altres

Tema III: Tecnologies emergents de la industria alimentària aplicades a la millora d'obtenció de productes biotecnològics
Pràctiques de laboratori (dues setmanes) Pràctica I: Altres usos del Saccharomyces cerevisiae: elaboració de pa i productes de rebosteria

Pràctica II: Elaboració de productes càrnis fermentats: utilització de bacteris làcticics i/o Micrococcus

Pràctica III: Elaboració de mantega: fermentació làctica i fermentació alcohòlica del sèrum

Pràctica IV. Elaboració de iogurt, quèfir i formatge: fermentació làctica i alcohòlica