2013_14
Guia docent 
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química
A A 
català 
Grau d'Enginyeria Agroalimentària (2010)
 Assignatures
  ALIMENTS TRANSGÈNICS
   Continguts
Tema Subtema
Aliments que provenen de plantes transgèniques:

· Aliments:
- llavors, olis, farines, pinsos provinents de soja, colza, cotó, arròs, blat de moro, blat, lli.
- sucres de canya de sucre i remolatxa, midó de blat de moro i de patata
- fruits, sucs i salses de tomàquet, papaia, carbassa i carbassó
- vitamines de blat de moro, arròs, soja
- altres

· Gens recombinants a plantes transgèniques:
- resistència a insectes, fongs i herbicides
- resistència a sequera, a fred
- retardament de maduració
- enriquiment en nutrients específics
- altres

· Aspectes econòmics i socials de les plantes transgèniques i els seu derivats als aliments.

· Aspectes ecològics de l'agricultura de plantes transgèniques.

· Aspectes sanitaris dels aliments derivats de plantes transgèniques.

· Agencies alimentàries. Aspectes legals i normatives.
Aliments que provenen d’animals transgènics.
· Aliments provinents d'animals transgènics:
- carns, làctics
- altres

· Gens recombinants a animals transgènics:
- hormones
- enriquiment en nutrients específics
- altres

· Aspectes econòmics i socials dels animals transgènics amb utilitat alimentària.

· Aspectes ecològics.

· Aspectes sanitaris dels aliments derivats d'animals transgènics.

· Aspectes legals i normatives.
Microorganismes recombinants als aliments. . Ús de bacteris i fongs transgènics al processament i elavoraciò d'aliments
Debats: A favor o en contra dels aliments transgènics? - aspectes ecològics
- aspectes econòmics
- aspectes sanitaris