2018_19
Guia docent 
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química
A A 
català 
Grau d'Enginyeria Agroalimentària (2010)
 Assignatures
  TECNOLOGIA ALIMENTÀRIA
   Continguts
Tema Subtema
TEMA 1: Bases de la conservació dels aliments

1.1. Objectius
1.2. Classificació
1.3. Descripció de les principals tecnologíes de conservació d'aliments
1.4 Vida útil dels aliments (Cinètica de deteriorament)
TEMA 2: Mètodes industrials de conservació d’aliments

2.1 Factors que influeixen en el desenvolupament microbià.¡
2.1 Procediments utilitzats en la conservació d’aliments
2.3 Mètodes industrials de conservación
TEMA 3: Tractaments tèrmics de conservació d’aliments
3.1 Cinètica de reacció (innactivació microbiana)
3.2 Tractaments de conservació per calor: escaldat, esterilització i pasteurització
3.3 Tractaments de conservació per fred: refrigeració i congelación
TEMA 4: Tractaments de conservació per eliminació d’aigua.
4.1 Deshidratació amb aire calent
4.2 Liofilització
TEMA 5: Tractaments no tèrmics de conservació d’aliments
5.1 Altes pressions
5.2 Polsos elèctrics
5.3 Escalfament Òhmic