2013_14
Educational guide 
School of Chemical Engineering
A A 
english 
Nanoscience, Materials and Processes: Chemical Technology at the Frontier
 Subjects
  TOOLS FOR THE DESIGN AND SUSTAINABLE PRODUCTION OF STRUCTURED FOODS
IDENTIFYING DATA 2013_14
Subject (*) TOOLS FOR THE DESIGN AND SUSTAINABLE PRODUCTION OF STRUCTURED FOODS Code 20705211
Study programme
Nanoscience, Materials and Processes: Chemical Technology at the Frontier
Cycle 2nd
Descriptors Credits Type Year Period Exam timetables and dates
6 Optional Only annual
Modality and teaching language See working groups
Prerequisites
Department Chemical Engineering
Analytical Chemistry and Organic Chemistry
Coordinator
GÜELL SAPERAS, MARIA CARMEN
E-mail montse.ferrando@urv.cat
carme.guell@urv.cat
olga.busto@urv.cat
Lecturers
FERRANDO COGOLLOS, MARIA MONTSERRAT
GÜELL SAPERAS, MARIA CARMEN
BUSTO BUSTO, OLGA
Web
General description and relevant information Aquesta assignatura té com objectiu que els estudiants siguin capaços de dissenyar productes alimentaris des d’una perspectiva tecnològica, sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Per aquesta raó, adquiriran competències per saber aplicar la relació entre els distints ingredients i les seves propietats físico-químiques i els diferents processos industrials que, modificant l’estructura, permeten produir un aliment amb les propietats desitjades. Igualment, s’introduiran tècniques per desenvolupar el procés d’innovació i disseny de nous productes i processos que donen resposta a distintes necessitats.
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation.