2013_14
Guia docent 
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química
A A 
català 
Nanociència, Materials i Processos: Tecnologia Química de Frontera (2013)
 Assignatures
  TREBALL DE FI DE MÀSTER
   Procediments de selecció i assignació
Procediments

L'assignació dels candidats als treballs fi de màster proposats pels supervisors segueix criteris d'equitat i transparència.
Totes les propostes de TFM elaborades pels professors supervisors del Màster estan disponibles a l'espai Moodle del Màster (http://moodle.urv.cat), al qual tenen accés tots els alumnes matriculats en el Màster.
En aquest espai també està disponible tota la normativa associada als TFM, el detall dels terminis de lliurament de la documentació i presentació dels treballs davant els tribunals, i la llista dels treballs presentats en cursos anteriors.

El coordinador acadèmic del Màster, assessorat pels supervisors dels treballs fi de màster, durà a terme el procés d'assignació dels alumnes candidats als treballs proposats
Els alumnes als quals s'assignaran els treballs hauran estat prèviament seleccionats i prioritzats per l'òrgan de selecció del Màster en Nanociència, Materials i Processos: Tecnologia Química de Frontera. S'establiran uns criteris i indicadors clars que es faran públics a la web del programa.
Per a l'assignació dels candidats preseleccionats als treballs fi de màster se seguiran uns criteris bàsics:
1. Cada professor / investigador participant en el programa d'ajudes proposarà un parell de propostes de treballs fi de màster que es publicaran a la web del programa.
2. Els alumnes candidats als ajuts de escollir de manera prioritzada un màxim de deu temes entre els treballs de màster publicats a la web.
3. Els alumnes s'assigna de manera que cada professor / investigador pugui dirigir, com a mínim, un treball de màster sempre que hagi estat seleccionat en una de les deu opcions.
4. En una primera ronda s'assignaran els treballs a aquells alumnes que els hagin triat en primera opció.
5. Si algun dels treballs és triat en primera opció per més d'un alumne, el professor / investigador responsable de la proposta de treball fi de Màster podrà seleccionar el candidat que considere més adequat.
6. En una segona ronda s'assignaran els treballs a aquells alumnes que els han elegit en segona opció i, en una tercera ronda, s'assignaran a la resta de candidats als treballs proposats.
7. Si a algun investigador no li han seleccionat cap dels seus treballs proposats en cap opció, tindrà preferència a dirigir un treball fi de màster el següent curs acadèmic.
8. Un professor investigador podrà dirigir més d'un treball fi de màster en cas que hi hagi posat en joc el finançament per més d'un ajut o en cas que hi hagi tingut molt èxit en les seves propostes. En aquest últim cas, tindrà l'última preferència el següent curs acadèmic.
9. En cas de solapaments entre candidats i treballs, els professors / investigadors responsables dels treballs escollits per diversos alumnes es reuniran a instàncies del responsable acadèmic del programa de Màster i arribaran a un acord sobre l'assignació dels alumnes als treballs.

Les principals funcions del supervisor són transmetre a l'estudiant el coneixement i experiència en la realització dels diferents aspectes d'un treball de recerca, des de la recerca de la bibliografia fins a la presentació del treball incloent tots els aspectes de planificació d'experiments, obtenció de resultats i discussió dels mateixos.
Per tant, el supervisor ha d'assessorar i orientar l'estudiant, fent, alhora, un seguiment del procés d'elaboració del treball, ajudar en la planificació dels temps i revisar el treball i la memòria resultant. El supervisor ha de vetllar també pel compliment dels objectius fixats, donant el vistiplau per a la presentació del treball i elaborar un informe del mateix.