2016_17
Guia docent 
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química
A A 
català 
Nanociència, Materials i Processos: Tecnologia Química de Frontera (2013)
 Assignatures
  TREBALL DE FI DE MÀSTER
   Pla específic d'actuació
  Descripció
Activitats Introductòries Les activitats introductòries fixaran l'objectiu general del Treball de Fi de Màster: Que l'estudiant realitzi un projecte d'investigació original i innovador que li permeti aplicar i integrar totes les competències que ha anat adquirint al llarg del màster.
Selecció/assignació del treball de fi de grau L'assignació dels candidats als treballs fi de màster proposats pels supervisors segueix criteris d'equitat i transparència.
Totes les propostes de TFM elaborades pels professors supervisors del Màster estan disponibles a l'espai Moodle del Màster (http://moodle.urv.cat), al qual tenen accés tots els alumnes matriculats en el Màster.
En aquest espai també està disponible tota la normativa associada als TFM, el detall dels terminis de lliurament de la documentació i presentació dels treballs davant els tribunals, i la llista dels treballs presentats en cursos anteriors.
Elaboració del treball de fi de grau La memòria de cada estudiant ha d'estar escrita anglès i reflectir un projecte d'investigació original.
Es presentarà en forma d'article científic, seguint el model d'informe que es troba en Moodle (Exemple d'report.pdf tesi experimental). L'informe ha de tenir un màxim de 10 pàgines. La font mínima permesa és de 10 punts. La mida de pàgina és A4, i tots els marges (superior, inferior, esquerra, dreta) han de ser d'almenys 15 mm (sense incloure els peus de pàgina o encapçalats).
Els estudiants han de presentar l'informe (en format pdf) al coordinador acadèmic del màster abans de l'1 de setembre.

El plagi és motiu de desqualificació del TFM, mentre que no es considera demèrit la cita textual, que haurà d'acompanyar sempre de la referència pertinent.
És imprescindible ser extremadament curós amb la reproducció de textos mitjançant paràfrasi. Quan s'usi la paràfrasi, ha de portar, de la mateixa manera, la referència corresponent.
Atenció personalitzada Cada supervisor de màster a més del coordinador del màster.
Pràctiques a laboratoris L'elaboració del Treball de fi de Màster es desenvolupa fonamentalment al laboratori on l'alumne adquireix totes les competències previstes.
Mecanismes de coordinació i seguiment del treball de fi de grau Es durà aterme unacoordinacióinterna(per partde la universitat).
El coordinadorde TFMconvocarà/contactarà alsestudiantsiprofessorstutorsde TFMa l'inici delquadrimestre.
El seguimentgeneral s'efectuaràen aquestes reunions/contactes.
El seguimentespecífic s'efectuaràel Professortutor corresponental llargde totel quadrimestre.
Presentació i defensa del treball de fi de grau Els alumnes realitzaran una presentació oral, així com una defensa del seu treball experimental, en anglès, durant el període de 10 a 15 de setembre.
L'exposició oral no ha de ser més de 20 minuts, seguit d'un període d'aproximadament 10 minuts per a preguntes.
El jurat estarà compost per un màxim de tres doctors pertanyents als grups de recerca que intervenen en el programa de mestratge. L'acadèmic més experimentat d'ells actuarà com a president.
Els directors / supervisors dels estudiants avaluats no participarà en el jurat que els avalua.