Tema Subtema
Introducció a la nutrició Composició química del còs humà. Models de composició corporal.
Estudi del metabolisme energètic Oxidació de substarts i termogènesi. Components de la despesa energètica. Mètodes de valoració
Nutrició i metabolisme dels hidrats de carboni Estructura. Principals fonts alimentàries. Funcions i importància dels HC en l'alimentació
Nutrició i metabolisme de les proteïnes Estructura i funció dels aminoàcids. Aminoàcids essencials. Fonts proteïques.Concepte de balanç nitrogenat

Nutrició i metabolisme dels greixos Estructura i tipus d'àcids grassos. Principals fonts alimentàries. Funcions i importància dels lípids en l'alimentació
La fibra en la dieta Concepte i tipus. Importància fisiològica- Mecanismes d'acció i repercussió sobre l'estat de salut. Fibra i flora intetsinal. Us de la fibra per la rpevenció de malalties.
Regulació de la ingesta energètica Senyals pre i post-absortives. Control gastrointestinal. Paper de la leptina
Dejuni Resposta endocrino metabòlica