Tema Subtema
Tema 0 Introducció. Concepte de prebiòtic i probiòtic. Sinbiòtics i abiòtics. Anatomia, fisiologia i bioquímica del tracte gastrointestinal. Microbiota. Malalties digestives. Models in vitro d’intestí.
Tema 1 Fibra i prebiòtics. Conceptes. Elements diferenciadors.
Tema 2 Característiques dels microorganismes probiòtics.
Tema 3 Evidència científica dels prebiòtics i probiòtics. Definició de les dianes fisiològiques i sectors poblacionals. Aplicació en diferents patologies o estats de salut.


Tema 4 Disseny d’aliments amb funció prebiòtica i probiòtica. Tendències de consum. Definició de la funcionalitat. Desafiaments tecnològics. Exemples de mercat. Perspectives de futur.



Tema 5 Regulació dels prebiòtics i probiòtics. Reglamentació internacional i europea. Dossiers per a l’acceptació de un claim. Claims aprovats.
Tema 6 Selecció de cultius iniciadors probiòtics per al seu ús en aliments.




Tema 7 Aplicació de prebiòtics i microorganismes probiòtics en diferents tipus d’aliments: derivats de la llet, productes de origen vegetal i derivats de la carn. Perspectives d’aplicació en altres aliments.