Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries El professor farà una introducció de com es desenvoluparà el curs, quines sortides es faràn, sistemes d'avaluació i metodologies
Pràctiques de camp/sortides Al llarg del curs està previst realitzar les següents pràctiques de camp/sortides:

Poda d'hivern
Viticultura biodinàmica o bé sortida a ecològica
Descripció de diferents sistemes de conducció
Poda en verd
Gestió d'una vinya, maneig del sòl, herbes adventícies
Caracterització de varietats
Creixement i maduració del raïm

Es formaran grups de dues persones, tot i que cadascuna treballarà sobre una varietat diferent, de la vinya ubicada a Mas dels Frares, Constantí.
Cada alumne, amb la seva varietat i sobre un mínim de 10 ceps, realitzarà les pràctiques de l’assignatura (diferents tècniques vitícoles....).


Totes les sortides que sigui possible, es realitzaran a la finca de Mas dels Frares (Finca experimental de la Facultat d'Enologia a Constantí (Tarragona)), i a finques particulars de l'entorn quan no sigui possible realitzar les sortides a Mas dels Frares.

En principi, la durada màxima de cada sortida serà de 5h, excepte:
* Les pràctiques de creixement i maduració es realitzaran a principis de setembre durant 3 díes a 2.5 h/día
* Les pràctiques de sols als laboratoris es faràn durant 3 dies als lab de la Facultat durant 3h/dia
Pràctiques a laboratoris Pràctiques d'anàlisi de sòls als laboratoris experimentals de la Facultat d'Enologia.
Es realitzaràn durant 3 dies, a 4h/dia
Treballs L'informe de sòls és el més important a avaluar. Els altres es comenten a classe per aclarir dubtes cara a la prova escrita
Atenció personalitzada Els alumnes poden contactar amb els professors a travès del correu electrònic per a resoldre els dubtes que tinguin de l'assignatura