DADES IDENTIFICATIVES | 2018_19 |
Assignatura | ALIMENTS TRANSGÈNICS | Codi | 13904210 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Aliments que provenen de plantes transgèniques: |
· Aliments: - llavors, olis, farines, pinsos provinents de soja, colza, cotó, arròs, blat de moro, blat, lli. - sucres de canya de sucre i remolatxa, midó de blat de moro i de patata - fruits, sucs i salses de tomàquet, papaia, carbassa i carbassó - vitamines de blat de moro, arròs, soja - altres · Gens recombinants a plantes transgèniques: - resistència a insectes, fongs i herbicides - resistència a sequera, a fred - retardament de maduració - enriquiment en nutrients específics - altres · Aspectes econòmics i socials de les plantes transgèniques i els seu derivats als aliments. · Aspectes ecològics de l'agricultura de plantes transgèniques. · Aspectes sanitaris dels aliments derivats de plantes transgèniques. · Agencies alimentàries. Aspectes legals i normatives. |
Aliments que provenen d’animals transgènics. |
· Aliments provinents d'animals transgènics: - carns, làctics - altres · Gens recombinants a animals transgènics: - hormones - enriquiment en nutrients específics - altres · Aspectes econòmics i socials dels animals transgènics amb utilitat alimentària. · Aspectes ecològics. · Aspectes sanitaris dels aliments derivats d'animals transgènics. · Aspectes legals i normatives. |
Microorganismes recombinants als aliments. | . Ús de bacteris i fongs transgènics al processament i elavoraciò d'aliments |
Debats: A favor o en contra dels aliments transgènics? | - aspectes ecològics - aspectes econòmics - aspectes sanitaris |