DADES IDENTIFICATIVES 2009_10
Assignatura (*) ANÀLISI DELS ALIMENTS Codi 19031203
Ensenyament
Cicle 1er
Descriptors Crèd. Crèd. teoria Crèd. pràctics Tipus Curs Període
6 3 3 Optativa Segon
Llengua d'impartició
Castellà
Català
Departament Química Analítica i Química Orgànica
Coordinador/a
DEL RIO BOCIO, FRANCISCO JAVIER
Adreça electrònica montserrat.mestres@urv.cat
javier.delrio@urv.cat
Professors/es
MESTRES SOLÉ, MARIA MONTSERRAT
DEL RIO BOCIO, FRANCISCO JAVIER
Web
Descripció general i informació rellevant Estudi de les tècniques bàsiques més utilitzades en l'anàlisi dels aliments

Competències
Codi  

Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències

Continguts
Tema Subtema
Introducció L'anàlisi química
El procès analític
Sistemàtica de l'anàlisi d'aliments
Mostreig
Mètodes volumètrics Fonaments
Aplicacions en l'anàllisi d'aliments
Mètodes electroanalítics Fonaments
Aplicacions en l'anàlisi d'aliments
Mètodes óptics Fonaments
Aplicacions en l'anàlisi d'aliments
Mètodes cromatogràfics Fonaments
Aplicacions en l'anàlisi d'aliments
Control de qualitat en la indústria agroalimentària Generalitats dels processos de certificació/acreditació
Control estadístic de processos
Comparacions interlaboratori

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe Hores fora de classe (**) Hores totals
Activitats Introductòries
2 4 6
 
Pràctiques a laboratoris
15 45 60
Sessió Magistral
20 40 60
Fòrums de discussió
0 10 10
Treballs
2 0 2
Presentacions / exposicions
6 0 6
 
Atenció personalitzada
5 0 5
 
Proves mixtes
2 0 2
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries Activitats encaminades a prendre contacte i a recollir informació dels alumnes i presentació de l'assignatura
Pràctiques a laboratoris Aplicar, a nivell pràctic, la teoria d'un àmbit de coneixement en un context determinat. Simulacions a través dels diferents laboratoris.
Sessió Magistral Exposició dels continguts de l'assignatura
Fòrums de discussió Activitat, a través de les TIC, on es debaten temes d'actualitat relacionats amb l'àmbit acadèmic i/o professional
Treballs Treballs que realitza l'alumne
Presentacions / exposicions Exposició oral d'un tema per part dels alumnes d'un tema concret (prèvia presentració del treball escrit)

Atenció personalitzada
 
Descripció

Avaluació
  Descripció Pes
Pràctiques a laboratoris Inclou la realització d'un treball previ de documentació, la realització de les pràctiques al laboratori i la presentació de la llibreta de laboratori 20%
Fòrums de discussió Aquesta nota complementa la nota del laboratori per fer-la arribar a un 30 % 10%
Treballs Treballs realitzats al llarg del curs 10%
Presentacions / exposicions Nota que consta de dues parts: la primera sobre la preparació dels treballs i la segona sobre la presentació a l'aula 30%
Proves mixtes Examen final de l'assignatura que inclou part teòrica i part pràctica basada en alguns dels treballs realitzats al llarg del curs 30%
 
Altres comentaris i segona convocatòria

Fonts d'informació

Bàsica

Complementària

Recomanacions


Assignatures que es recomana haver cursat prèviament
QUÍMICA I CONTROL ANALÍTIC DELS ALIMENTS/19031103
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent