Code |
|
A |
|
A |
|
A |
|
A |
|
A |
|
A |
|
A |
|
A |
|
B |
|
B |
|
B |
|
B |
|
B |
|
B |
|
B |
|
B |
|
B |
|
C |
|
C |
|
C |
|
Objectives |
Competences |
Comprendre les tècniques i labors més freqüents en el conreu de la vinya. |
A1 A5 A6 A7 A11
|
B1 B6 B9
|
|
Avaluar la metodologia a emprar en les tècniques i labors més freqüents en el conreu de la vinya. |
A1 A4 A5 A6 A7 A10 A11
|
B1 B3 B6 B9
|
C1 C2
|
Realitzar les tècniques i labors més freqüents en el conreu de la vinya. |
A1 A3 A4 A5 A6 A7 A10 A11
|
B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 B8 B9
|
C2
|
Defensar coneixements teòrics i pràctics a través d'informes individuals i en equip. |
A1
|
B1 B3 B4 B5 B6 B8 B9
|
C1 C2 C5
|
Topic |
Sub-topic |
Pràctica 1 (1er Q.) |
La poda d'hivern. Descripció i reconeixement dels òrgans del cep. Descripció i realització de podes curtes. |
Pràctica 2 (1er Q.) |
La poda d'hivern. Descripció i realització de podes mixtes i llargues. |
Pràctica 3 (1er Q.) |
Moviments de terra i Anivellació previa a la plantació |
Pràctica 4 (1er Q.) |
Realització d'una nova plantació de vinya |
Pràctica 5 (1er Q.) |
Plantació. Reconeixement i preparació del material vegetal. |
Pràctica 6 (1er Q.) |
Reproducció del material vegetal. Procés d’obtenció de plantes en el viver. |
Pràctica 7 (1er Q.) |
Seguiment dels Estadis fenològics. |
Pràctica 8 (1er Q.) |
Sistemes de conducció. Descripció i característiques de diferents sistemes de conducció i emparrats. |
Pràctica 9 (1er Q.) |
Caracterització de varietats i portaempelts al camp I. |
Pràctica 10 (1er Q.) |
Reconeixement de diverses plagues i malalties de la vinya. Instal•lació de paranys per a la papallona del cuc del raïm: control de les poblacions. |
Pràctica 11 (1er Q.) |
Realització de tractaments. Maquinària a utilitzar. |
Pràctica 12 (1er Q.) |
Poda en verd. Descripció i realització de les diferents operacions. |
Pràctica 13 (2on Q.) |
Control de maduració del raïm i creixement del cep |
Pràctica 14 (2on Q.) |
Caracterització de varietats II |
Pràctica 15 (2on Q.) |
Verema mecanitzada |
Pràctica 16 (2on Q.) |
Estudi dels principals paràmetres a avaluar en un sòl vitícola. |
Methodologies :: Tests |
|
Competences |
(*) Class hours |
Hours outside the classroom |
(**) Total hours |
Introductory activities |
|
1 |
0 |
1 |
|
Lecture |
|
15 |
15 |
30 |
Laboratory practicals |
|
20 |
0 |
20 |
External practicals (in the field/ excursions) |
|
54 |
0 |
54 |
Assignments |
|
0 |
80 |
80 |
|
Personal tuition |
|
1 |
0 |
1 |
|
Extended-answer tests |
|
5 |
10 |
15 |
|
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher. (**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students. |
Methodologies
|
Description |
Introductory activities |
Presentació de l’assignatura. |
Lecture |
Explicació dels continguts teòrics. |
Laboratory practicals |
Anàlisis dels principals paràmetres que caracteritzen un sòl vitícola, el raïm, el most i la canòpia. |
External practicals (in the field/ excursions) |
Observació, reconeixement i realització de les tècniques i labors més freqüents en el conreu vitícola. |
Assignments |
Realització d'informes sobre el treball de camp/sortides/pràctiques a laboratori, realitzat |
|
Personal tuition |
Extended-answer tests |
|
Description |
Per solucionar dubtes. |
|
|
Description |
Weight |
Assignments |
Informe de cadascuna de les pràctiques realitzada. |
40 |
Extended-answer tests |
Examens |
60 |
|
Other comments and second exam session |
|
Basic |
Martínez de Toda, F, Biología de la Vid, Editorial Mundi-Prensa Libros SA, Madrid 1991
Huglin, P./Schneider, C., Biologie et ecologie de la vigne, Editorial TEC&DOC, Paris, 1998
Servei d'Extensió Agraria, El conreu de la vinya a Catalunya, Edit. DARP/Caixa de Catalunya, Barcelona 1990
Champagnol, F, Elements de physiologie de la vigne et la viticulture génerale, Edita l'autor, Montpellier, 1984
Madrid, A, Fertilizantes, Editor A.Madrid Vicente, Madrid 1996
Hidalgo, L, Ingeniería y mecanización Vitícola, Editorial Mundi-Prensa Libros SA, Madrid 2001
Mº Agricultura, Los parásitos de la vid, Editorial Mundi-Prensa Libros SA, Madrid 1998
Nat. Plant Food Ins., Manual de fertilizantes, Editorial LINUSA, Madrid 1999
Reynier, A, Manuel de viticulture, Editorial TEC&DOC, Paris, 1999
Martínez de Toda, F, Mecanización integral del viñedo, Editorial Mundi-Prensa Libros SA, Madrid 1995
Hidalgo, L, Poda de la Vid, Editorial Mundi-Prensa Libros SA, Madrid 1999
Galet, P, Precis de viticulture, Editorial Déhan, Montpellier 2000
Marro, M, Principi di viticultura, EDAGRICOLE, Bologna 1986
Dominguez Vivancos, A, Tratado de fertilización, Mundi- Prensa Libros S.A., Madrid 1997
Hidalgo, L, Tratado de viticultura general, Editorial Mundi-Prensa Libros SA, Madrid 2002
Fregoni, M, Viticultura generale, REDA, Roma 1987
|
|
Complementary |
|
|
|