IDENTIFYING DATA 2009_10
Subject (*) INTEGRATED VITICULTURE PRACTICALS Code 19042003
Study programme
Enologia (2003)
Cycle 2nd
Descriptors Credits Theory credits Practical credits Type Year Period
9 0 9 Troncal First Annual
Language
Department Bioquímica i Biotecnologia
Coordinator
VILLARROYA SERAFINI, AGUSTIN
E-mail agusti.villarroya@urv.cat
Lecturers
VILLARROYA SERAFINI, AGUSTIN
Web
General description and relevant information Realització de les tècniques i labors més freqüents en el conreu vitícola.
Because of the termination of the course you are studying, this subject is driven by tutorship (except ETSE's degrees). For more information, read the professor's meeting timetable.

Contents
Topic Sub-topic
Pràctica 1 (1er Q.) La poda d'hivern. Descripció i reconeixement dels òrgans del cep. Descripció i realització de podes curtes.
Pràctica 2 (1er Q.) La poda d'hivern. Descripció i realització de podes mixtes i llargues.
Pràctica 3 (1er Q.) Moviments de terra i Anivellació previa a la plantació
Pràctica 4 (1er Q.) Realització d'una nova plantació de vinya
Pràctica 5 (1er Q.) Plantació. Reconeixement i preparació del material vegetal.
Pràctica 6 (1er Q.) Reproducció del material vegetal. Procés d’obtenció de plantes en el viver.
Pràctica 7 (1er Q.) Seguiment dels Estadis fenològics.
Pràctica 8 (1er Q.) Sistemes de conducció. Descripció i característiques de diferents sistemes de conducció i emparrats.
Pràctica 9 (1er Q.) Caracterització de varietats i portaempelts al camp I.
Pràctica 10 (1er Q.) Reconeixement de diverses plagues i malalties de la vinya. Instal•lació de paranys per a la papallona del cuc del raïm: control de les poblacions.
Pràctica 11 (1er Q.) Realització de tractaments. Maquinària a utilitzar.
Pràctica 12 (1er Q.) Poda en verd. Descripció i realització de les diferents operacions.
Pràctica 13 (2on Q.) Control de maduració del raïm i creixement del cep
Pràctica 14 (2on Q.) Caracterització de varietats II
Pràctica 15 (2on Q.) Verema mecanitzada
Pràctica 16 (2on Q.) Estudi dels principals paràmetres a avaluar en un sòl vitícola.

Personalized attention
Description
tutories per solucionar dubtes.

Assessment
 
Other comments and second exam session

Atenció per tutories de les matèries teòriques i seminaris


Sources of information
Basic Martínez de Toda, F, Biología de la Vid, Editorial Mundi-Prensa Libros SA, Madrid 1991
Huglin, P./Schneider, C., Biologie et ecologie de la vigne, Editorial TEC&DOC, Paris, 1998
Servei d'Extensió Agraria, El conreu de la vinya a Catalunya, Edit. DARP/Caixa de Catalunya, Barcelona 1990
Champagnol, F, Elements de physiologie de la vigne et la viticulture génerale, Edita l'autor, Montpellier, 1984
Madrid, A, Fertilizantes, Editor A.Madrid Vicente, Madrid 1996
Hidalgo, L, Ingeniería y mecanización Vitícola, Editorial Mundi-Prensa Libros SA, Madrid 2001
Mº Agricultura, Los parásitos de la vid, Editorial Mundi-Prensa Libros SA, Madrid 1998
Nat. Plant Food Ins., Manual de fertilizantes, Editorial LINUSA, Madrid 1999
Reynier, A, Manuel de viticulture, Editorial TEC&DOC, Paris, 1999
Martínez de Toda, F, Mecanización integral del viñedo, Editorial Mundi-Prensa Libros SA, Madrid 1995
Hidalgo, L, Poda de la Vid, Editorial Mundi-Prensa Libros SA, Madrid 1999
Galet, P, Precis de viticulture, Editorial Déhan, Montpellier 2000
Marro, M, Principi di viticultura, EDAGRICOLE, Bologna 1986
Dominguez Vivancos, A, Tratado de fertilización, Mundi- Prensa Libros S.A., Madrid 1997
Hidalgo, L, Tratado de viticultura general, Editorial Mundi-Prensa Libros SA, Madrid 2002
Fregoni, M, Viticultura generale, REDA, Roma 1987

Complementary

(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation.