IDENTIFYING DATA 2006_07
Subject Code 19042009
Study programme
Enologia (2003)
Cycle 2nd
Descriptors Credits Theory credits Practical credits Type Year Period
6 0 6 Troncal First Second
Language
Department Bioquimica i Biotecnologia
Coordinator
CANALS BOSCH, JUAN MIGUEL
E-mail josemaria.llaurado@urv.cat
jmcanals@urv.cat
mireia.esteruelas@urv.cat
mjesus.torija@urv.cat
Lecturers
LLAURADO REVERCHON, JOSE MARIA
CANALS BOSCH, JUAN MIGUEL
ESTERUELAS COMA, MIREIA
TORIJA MARTINEZ, MARIA JESUS
Web http://moodle.urv.net
General description and relevant information

Competences
Code  
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
A
B
B
B
B
B
B
B
B
B
C
C
C

Learning aims
Objectives Competences
1. Comprendre les tècniques i labors més freqüents en un celler. A2
A3
A4
A5
A6
A7
A8
A9
A10
A11
A12
A13
B1
B2
B3
B4
B5
B6
B7
B8
B9
C1
C5
2. Realitzar les tècniques i labors més freqüents en un celler. A2
A3
A5
A6
A7
A8
A9
A10
A11
A12
B1
B2
B3
B4
B5
B6
B7
B8
B9
C1
C2
C5
3. Participar de forma activa en les pràctiques. A2
A3
A8
A12
B1
B3
B4
B5
B7
B8
C2
C5
4. Implicar l'alumne a un treball d'equip. A2
A3
A8
A11
A12
B1
B8
C2
C5
5. Col.laborar en les tasques de tot el procés de vinificació. A8
B1
B2
B3
B5
B8
C2
C5
6. Respectar les règles d'higiena i seguretat en la bodega. A8
B1
B3
B9
C2
7. Analitzar i interpretar els controls de maduració del raïm. A5
A7
A8
A11
B1
B2
B3
B4
B5
C1
C2
C5
8. Analitzar i interpretar els controls dels mostos i vins. A5
A7
A8
A11
B1
B2
B3
B4
B5
C1
C2
C5
9. Inculcar un sentit crític en totes les tasques realitzades en un celler. A8
A11
B1
B2
B3
B4
B8
C1
C2
C5

Contents
Topic Sub-topic

Planning
Methodologies  ::  Tests
  Competences (*) Class hours Hours outside the classroom (**) Total hours
Introductory activities
2 2 4
 
Laboratory practicals
62 62 124
Problem solving, exercises
5 5 10
Debates
5 5 10
 
Personal tuition
1 0 1
 
Objective multiple-choice tests
1 2 3
Practical tests
2 2 4
 
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher.
(**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students.

Methodologies
Methodologies
  Description
Introductory activities Presentació de l'asignatura i asignació de grups. Organització de les pràctiques en equips amb tasques definides diaries i rotatives, amb la creació d'un equip de comandament.
Laboratory practicals controls de maduració, planificació de verema, elaboració del vi i controls de qualitat bàsics en el procés.
Problem solving, exercises Posar als alumnes questions pràctiques que vagin sortint i realització de càlculs necessaris en el dia a dia d'una verema.
Debates Presa de decisió de les tasques a dur a terme cada dia entre l'equip de directors tècnics i els diferents equips de pràctiques

Personalized attention
 
Debates
Laboratory practicals
Problem solving, exercises
Personal tuition
Introductory activities
Description
Els alumnes seran atesos en grups de 3 o 4 persones com a màxim

Assessment
  Description Weight
Objective multiple-choice tests Es fran preguntes concretes de les pràctiques 80%
Practical tests Seguioment de l'actitud de l'alumne i l'acompliment horari. 10%
Others

Entrega informe de pràctiques que es realitzin al laboratori de la Facultat

10%
 
Other comments and second exam session

Sources of information

Basic

Complementary

Recommendations

Subjects that continue the syllabus
ENOLOGIA GENERAL/19042007

Subjects that are recommended to be taken simultaneously
BIOLOGIA DE LA VINYA/19042001
PRÀCTIQUES INTEGRADES DE VITICULTURA/19042003
ENOLOGIA GENERAL/19042007