DADES IDENTIFICATIVES 2006_07
Assignatura NORMATIVA I LEGISLACIÓ VITIVINÍCOLA Codi 19042011
Ensenyament
Enologia (2003)
Cicle 2on
Descriptors Crèd. Crèd. teoria Crèd. pràctics Tipus Curs Període
4.5 4.5 0 Troncal Segon Primer
Llengua d'impartició
Departament Bioquimica i Biotecnologia
Coordinador/a
RIBAS BELTRAN, JOSEP
Adreça electrònica josep.ribas@urv.cat
Professors/es
RIBAS BELTRAN, JOSEP
Web
Descripció general i informació rellevant

Competències
Codi  
A
A
A
A
B
B
C
C
C

Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
Coneixer la legislació vitivinicola espanyola A3
A4
A5
A7
B1
B6
C1
C4
C5

Continguts
Tema Subtema
1 – Legislació espanyola. La Llei 25/1970. La nova legislació.
1.1– La protecció de la qualitat. Els C.R D.O. de vi i altres productes
1.2 – Els vins especials: sangria, aperitius, generosos, brandy, vinagre, etc.
1.3 _ Legislació que afecta les Indústries Agràries.
2 _ Legislació Catalana. 2.1 Llei 15/2002. l’INCAVI.
3 _ Legislació específica sobre vinyes. 3.1 Les plantacions. Les produccions.
4 _ Legislació de la U.E.. 4.1 Organització general. Els Reglaments
4.2 La P.A.C. i la O.C.M. Altres disposicions.
5 _ El Codi Alimentari 5.1 Additius, edulcorants, colorants, etc.
6 L’etiquetat i presentació dels vins. 6.1 Dades obligatòries i dades facultatives.
7. Legislació sobre residus, envasos i embalatges. 7.1 Legislació sobre afluents i aigües residuals.
8 Agricultura Integrada 8.1 Legislació especifica
9 Organismes Internacionals. 9.1 La O.I.V. Països membres, comissions, publicacions.

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe Hores fora de classe (**) Hores totals
Activitats Introductòries
2 0 2
 
Sessió Magistral
107.5 0 107.5
 
Atenció personalitzada
1 0 1
 
Proves de Desenvolupament
2 0 2
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries Explicar breument el temari, la dinamica de classe i el examen
Sessió Magistral Exposició teòrica dels continguts

Atenció personalitzada
 
Sessió Magistral
Atenció personalitzada
Descripció
L'alumne pot fer les consultes que cregui convenients durant l'horari d'atenció dels professors

Avaluació
  Descripció Pes
Proves de Desenvolupament Preguntes llargues sobre el temari. Imprescindible aprobar aquest item per superar l'asignatura 100
 
Altres comentaris i segona convocatòria

Fonts d'informació

Bàsica

Textos de legislació vitivinicola

Complementària

Recomanacions


Assignatures que es recomana haver cursat prèviament
VITICULTURA/19042002
COMPOSICIÓ I EVOLUCIÓ DEL VI/19042004
BIOQUÍMICA I MICROBIOLOGIA ENOLÒGIQUES/19042006
ENOLOGIA GENERAL/19042007
PRÀCTIQUES INTEGRADES ENOLÒGIQUES/19042009