DADES IDENTIFICATIVES 2007_08
Assignatura NORMATIVA I LEGISLACIÓ VITIVINÍCOLA Codi 19042011
Ensenyament
Enologia (2003)
Cicle 2on
Descriptors Crèd. Crèd. teoria Crèd. pràctics Tipus Curs Període
4.5 4.5 0 Troncal Segon Primer
Llengua d'impartició
Català
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Coordinador/a
RIBAS BELTRÁN, JOSEP
Adreça electrònica josep.ribas@urv.cat
Professors/es
RIBAS BELTRÁN, JOSEP
Web
Descripció general i informació rellevant Aprofundir a l'analisi sensorial del vi, tant sota el punt de vista descriptiu com del tècnic

Competències
Codi  
A3 Controlar la qualitat desenvolupada pel personal tècnic, laboral i administratiu.
A4 Controlar les condicions de treball, normes de seguretat i ambientals.
A5 Cumplir les disposicions legals dictades per la Unió Europea o per les diferents administracions.
A7 Complir les normes legals en les anàlisis físiques, químiques, microbiològiques i organolèptiques.
B1 Aprendre a aprendre.
B6 Comprometre's amb l’ètica i la responsabilitat social com a ciutadà i com a professional.
C1 Dominar l’expressió i la comprensió d'un idioma estranger.
C4 Moure’s amb facilitat per l’espai europeu i per la resta del món.
C5 Expressar-se correctament (tant de forma oral com escrita) en la llèngua pròpia.

Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
Coneixer la legislació vitivinicola espanyola A3
A4
A5
A7
B1
B6
C1
C4
C5

Continguts
Tema Subtema
1 – Legislació espanyola. Antecedents. La nova legislació Llei 24/2003
2 – La protecció de la qualitat. Els C.R D.O. de vi i altres productes
3 – Els vins especials: sangria, sidra,aperitius, generosos, brandy, vinagre, etc.
4 _ Legislació que afecta les Indústries Agràries.
5 _ Legislació Catalana. Llei 15/2002. l’INCAVI.
6 _ Legislació específica sobre vinyes. Les plantacions. Les produccions.
7 _ Legislació de la U.E.. Organització general. Els Reglaments
8 _ La P.A.C. i la O.C.M. Altres disposicions.
9 _ El Codi Alimentari. Additius, edulcorants, colorants, etc.
10 _L’etiquetat i presentació dels vins. Dades obligatòries i dades facultatives.
11_ Legislació sobre residus, envasos i embalatges.
12_ Legislació sobre afluents i aigües residuals.
13_ Agricultura Integrada. La traçabilitat
14_.

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe Hores fora de classe (**) Hores totals
Activitats Introductòries
4 0 4
 
Sessió Magistral
80 0 80
 
Atenció personalitzada
1 0 1
 
Proves pràctiques
2.5 25 27.5
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries Descripció breu del temari
Sessió Magistral Explicació del temari de l'assignatura

Atenció personalitzada
 
Sessió Magistral
Atenció personalitzada
Descripció
L'alumne pot fer les consultes que cregui convenients durant l'horari d'atenció dels professors

Avaluació
  Descripció Pes
Proves pràctiques NORMATIVA I LEGISLACIÓ VITIVINÍCOLA


l'avaluació de l'assignatura es fa amb un treball INDIVIDUAL

TEMA: Qualsevol dels explicats a classe o algun text o circumstancia que comprengui legislació que afecta l’enologia, la viticultura, les indústries agràries, etc.

TEXT :
1. INTRODUCCIÓ (exposició del tema que t'ha motivat)
2. DESPLEGAMENT comentaris sobre la legislació
3. CONCLUSIONS , com t'afecta en el teu cas, a que t'obliga, etc.
4. OPINIÓ PERSONAL
5. ANNEXES


OBJECTIU i CRITERIS DE VALORACIÓ
1. Interès del tema
2. capacitat de l’alumne per trobar la legislació que l'afecta
3. legislació posada al dia
4. capacitat de comprendre aquesta legislació i la interpretació que s’en fa
5. opinió personal

PRESENTACIÓ: a presentar quan es vulgui, sempre abans del dia d’examen fixat al calendari escolar.

NO ES UN TREBALL D'ENOLOGIA NI DE GESTIÓ es un treball de LEGISLACIÓ

TOT PLEGAT ENTRE 10 i 40 PLANES NO MES!!
100
 
Altres comentaris i segona convocatòria

Fonts d'informació

Bàsica

Complementària

Recomanacions


Assignatures que es recomana haver cursat prèviament
ENOLOGIA GENERAL/19042007