Tema |
Subtema |
1. |
Introducció: Historia, legislació i classificació. |
2. |
Diferents tipus d’elaboració de vins escumosos. |
3. |
El diòxid de carboni. Propietats, escuma. |
4. |
Elaboració de vins base per escumosos. Diferents processos. |
5. |
El tiratge en el mètode tradicional, preparació i cinètica de la presa d’escuma. |
6. |
La criança, degorjament i conservació en els vins escumosos tradicionals. |
7. |
Introducció al control de qualitat. |
8. |
La degustació dels vins escumosos, trets diferencials respecte als vins tranquils. |
Descripció |
Per la consulta de dubtes poseu-vos en contacte per correu electrònic amb jaume@gramona.com
Els estudiants només tindran dret a EXAMEN. |
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
S'EVALUARÀ NOMES A TRAVES DE EXAMEN FINAL. |
Bàsica |
Giralt, Emili, Empresaris, nobles i vinyaters. 50 anys de recerca històrica, col•lecció Honoris Causa. Ed. Universitat de València, 2002
Cavazzani, Nereo, Fabricación de vinos espumosos, Ed. Acribia, 1989
Viader, Ramón, Manual de control de calidad, ,
Saracco, Carlo, Produzione dei vini spumanti e frizanti, Ed.Edagricole, 1987
De Rosa, Tullio, Tecnologia de los vinos espumosos, Ed. Mundi-Prensa, 1990
|
|
Complementària |
, Revistes especialitzades: Le vigneron champenois., ,
, www.champagne.com, ,
, www.crcava.es, ,
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|