Topic |
Sub-topic |
1. |
Introducció: Historia, legislació i classificació. |
2. |
Diferents tipus d’elaboració de vins escumosos. |
3. |
El diòxid de carboni. Propietats, escuma. |
4. |
Elaboració de vins base per escumosos. Diferents processos. |
5. |
El tiratge en el mètode tradicional, preparació i cinètica de la presa d’escuma. |
6. |
La criança, degorjament i conservació en els vins escumosos tradicionals. |
7. |
Introducció al control de qualitat. |
8. |
La degustació dels vins escumosos, trets diferencials respecte als vins tranquils. |
Description |
Per la consulta de dubtes poseu-vos en contacte per correu electrònic amb jaume@gramona.com
Els estudiants només tindran dret a EXAMEN. |
|
Other comments and second exam session |
S'EVALUARÀ NOMES A TRAVES DE EXAMEN FINAL. |
Basic |
Giralt, Emili, Empresaris, nobles i vinyaters. 50 anys de recerca històrica, col•lecció Honoris Causa. Ed. Universitat de València, 2002
Cavazzani, Nereo, Fabricación de vinos espumosos, Ed. Acribia, 1989
Viader, Ramón, Manual de control de calidad, ,
Saracco, Carlo, Produzione dei vini spumanti e frizanti, Ed.Edagricole, 1987
De Rosa, Tullio, Tecnologia de los vinos espumosos, Ed. Mundi-Prensa, 1990
|
|
Complementary |
, Revistes especialitzades: Le vigneron champenois., ,
, www.champagne.com, ,
, www.crcava.es, ,
|
|
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation. |
|