IDENTIFYING DATA 2008_09
Subject Code 19042208
Study programme
Enologia (2003)
Cycle 2nd
Descriptors Credits Theory credits Practical credits Type Year Period
4.5 3 1.5 Optional First
Language
Department Bioquímica i Biotecnologia
Coordinator
RIBAS BELTRÁN, JOSEP
E-mail mireia.esteruelas@urv.cat
josep.ribas@urv.cat
nikolaos.kontoudakis@urv.cat
Lecturers
ESTERUELAS COMA, MIREIA
RIBAS BELTRÁN, JOSEP
KONTOUDAKIS -, NIKOLAOS
Web
General description and relevant information Aprofundir a l'analisi sensorial del vi, tant sota el punt de vista descriptiu com del tècnic

Competences
Code  
A8 Transformar el raïm en most i el most en vi; controlar la evolució i transformació dels vins sotmesos a la criança i l’envelliment.
B1 Aprendre a aprendre.
B3 Aplicar pensament crític, lògic i creatiu.
B7 Comunicar-se de manera efectiva i amb asertivitat a l'entorn laboral i com a ciutadà.
C1 Dominar l’expressió i la comprensió d'un idioma estranger.
C5 Expressar-se correctament (tant de forma oral com escrita) en la llèngua pròpia.

Learning aims
Objectives Competences
Aprofundir a l'analisi sensorial del vi, tant sota el punt de vista descriptiu com del tècnic A8
B1
B3
B7
C1
C5

Contents
Topic Sub-topic
1 Coneixement de les notes d’aromes i de gustos més habituals en els vins 1.1 Reconeixement d’aquestes notes a cegues.
1.2 Reconeixement de les notes dins els vins.
1.3 Expressió de les sensacions.
1.4 Descripció de les sensacions.
2. Exercicis pràctics d’avaluació. 2.1 Gustos i aromes
3. Anàlisi de diferents vins. 3.1 Analisi de diferents vins de les D.O. espanyoles
3.2 Analisi de diferentes vins de altres D.O. mundials

Planning
Methodologies  ::  Tests
  Competences (*) Class hours Hours outside the classroom (**) Total hours
Introductory activities
2 0 2
 
Lecture
75 0 75
Laboratory practicals
37.5 0 37.5
 
Personal tuition
1 0 1
 
Practical tests
3 0 3
 
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher.
(**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students.

Methodologies
Methodologies
  Description
Introductory activities Descripció breu del temari
Lecture Explicació del temari de l'assignatura
Laboratory practicals Degustació descriptiva de multiples vins

Personalized attention
 
Personal tuition
Lecture
Description
L'alumne pot fer les consultes que cregui convenients durant l'horari d'atenció dels professors

Assessment
  Description Weight
Practical tests Descripció correcta de les caràcteristiques organoleptiques d'un vi
reconeixement de diferents aromes
100
 
Other comments and second exam session

Sources of information

Basic

“Le Gout du Vin”. Emile Peynaud. Dunot Paris 1986

“Initiation a la degustation des vins”. I.T.V.V. Tolbiac Editions . Paris 1978

“La Cata de Vinos”. INDO-UPM Editorial Agrícola Española, S.A. Madrid 1982

“Analisis Sensorial y Cata de Vinos españoles” José Casal del Rey barreiro U.E.C.

Complementary

Recommendations


Subjects that it is recommended to have taken before
ENOLOGIA GENERAL/19042007