IDENTIFYING DATA 2010_11
Subject (*) ADVANCED SENSORY EVALUATION Code 19042208
Study programme
Enologia (2002)
Cycle 2nd
Descriptors Credits Theory credits Practical credits Type Year Period
4.5 3 1.5 Optional First
Language
Català
Department Bioquímica i Biotecnologia
Coordinator
CANALS BOSCH, JUAN MIGUEL
RIBAS BELTRÁN, JOSEP
E-mail josep.ribas@urv.cat
Lecturers
RIBAS BELTRÁN, JOSEP
Web
General description and relevant information Aprofundir a l'analisi sensorial del vi, tant sota el punt de vista descriptiu com del tècnic
Because of the termination of the course you are studying, this subject is driven by tutorship (except ETSE's degrees). For more information, read the professor's meeting timetable.

Contents
Topic Sub-topic
1 Coneixement de les notes d’aromes i de gustos més habituals en els vins 1.1 Reconeixement d’aquestes notes a cegues.
1.2 Reconeixement de les notes dins els vins.
1.3 Expressió de les sensacions.
1.4 Descripció de les sensacions.
2. Exercicis pràctics d’avaluació. 2.1 Gustos i aromes
3. Anàlisi de diferents vins. 3.1 Analisi de diferents vins de les D.O. espanyoles
3.2 Analisi de diferentes vins de altres D.O. mundials

Personalized attention
Description
L'alumne pot fer les consultes que cregui convenients durant l'horari d'atenció dels professors

Assessment
 
Other comments and second exam session

Sources of information
Basic

“Le Gout du Vin”. Emile Peynaud. Dunot Paris 1986

“Initiation a la degustation des vins”. I.T.V.V. Tolbiac Editions . Paris 1978

“La Cata de Vinos”. INDO-UPM Editorial Agrícola Española, S.A. Madrid 1982

“Analisis Sensorial y Cata de Vinos españoles” José Casal del Rey barreiro U.E.C.

Complementary

(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation.