Code |
|
A2 |
Controlar les caracteristiques productives de les instal.lacions en la bodega participant en la concepció del material tecnològic emprat. |
A3 |
Controlar la qualitat desenvolupada pel personal tècnic, laboral i administratiu. |
A4 |
Controlar les condicions de treball, normes de seguretat i ambientals. |
A5 |
Cumplir les disposicions legals dictades per la Unió Europea o per les diferents administracions. |
A6 |
Participar en la programació i disseny de noves plantacions o modificacions de les existents així com d’instal-lacions vitivinícoles. |
A8 |
Transformar el raïm en most i el most en vi; controlar la evolució i transformació dels vins sotmesos a la criança i l’envelliment. |
A10 |
Controlar les operacions de tractaments de residus de les empreses vitivinícoles. |
B1 |
Aprendre a aprendre. |
B2 |
Resoldre problemes de forma efectiva. |
B3 |
Aplicar pensament crític, lògic i creatiu. |
B4 |
Treballar de forma autònoma amb iniciativa. |
B5 |
Treballar de forma col·laborativa. |
B8 |
Aprendre a dirigir treball d’equip. |
B9 |
Comprometre's amb la preservació del medi ambient. |
C2 |
Utilitzar com a usuari les eines bàsiques en TIC. |
C3 |
Desenvolupar la vida personal i professional tenint una perspectiva àmplia i global del món. |
C5 |
Expressar-se correctament (tant de forma oral com escrita) en la llèngua pròpia. |
Objectives |
Competences |
Dissenyar celler globalment i integralment. |
A2 A3 A4 A5 A8 A10
|
B1 B3 B4 B5 B8 B9
|
C2 C3 C5
|
Planificar i optimitzar la producció en un celler. |
A3 A4 A5 A8 A10
|
B2 B3 B4 B5 B8 B9
|
C2 C3 C5
|
Redissenyar un celler davant noves perspectives de producció. |
A3 A4 A6 A8 A10
|
B2 B3 B4 B8 B9
|
C2 C5
|
Topic |
Sub-topic |
Tema 1. Disseny Integral d'un celler. |
1.1 Conceptes generals.
1.2 Disponibilitats d'espais, d'equipaments i de recursos.
1.3 L'entrada de matèries primeres. La seva planificació.
1.4 Elecció del procés de producció.
1.5 Dimensionament preliminar d'un celler. |
Tema 2. Definició de les operacions en un celler. |
2.1 Identificació de les operacions.
2.2 Definició de les operacions en un celler.
|
Tema 3. Planificació i programació de les operacions en un celler. |
3.1 Planificació de les operacions en un celler.
3.2 Optimització de temps d'operació.
3.3 Operacions de recepció, producció i de gestió de stocks.
3.4 Optimització de la producció
|
Tema 4. Redisseny d'un celler. |
4.1 Avaluació del funcionament d'un celler.
4.2 Determinació de punts crítics.
4.3 Reestructuració del funcionament d'un celler
4.4 Redisseny de cellers |
Methodologies :: Tests |
|
Competences |
(*) Class hours |
Hours outside the classroom |
(**) Total hours |
Introductory activities |
|
3.5 |
7 |
10.5 |
|
Lecture |
|
23 |
34.5 |
57.5 |
ICT practicals |
|
15 |
15 |
30 |
Project proposal |
|
2 |
5 |
7 |
Presentations / expositions |
|
1 |
3 |
4 |
|
Personal tuition |
|
2 |
0 |
2 |
|
Oral tests |
|
1 |
0 |
1 |
|
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher. (**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students. |
Methodologies
|
Description |
Introductory activities |
Exposició dels continguts de l'assignatura. |
Lecture |
Exposició dels continguts de l'assignatura. |
ICT practicals |
Aplicar, a nivell pràctica, la teoria d'un àmbit de coneixement en un context determinat. Simulacions a través de les TIC.
Aprenentatge basat en problemes, Treball per projectes, Portfoli docent, etc. |
Project proposal |
Es tracta de realitzar projectes que permetin la cooperació de diverses assignatures i que enfrontin els alumnes, treballant en equip, a problemes oberts que els facin entrenar, entre altres, les seves capacitats d’aprenentatge en cooperació, de lideratge, d’organització, de comunicació i d’enfortiment de les relacions personals |
Presentations / expositions |
Exposició oral per part dels alumnes d'un tema concret o d'un treball (prèvia presentació escrita). |
|
Lecture |
ICT practicals |
Project proposal |
Presentations / expositions |
Personal tuition |
|
Description |
Horari atenció presencial: dimarts de 10-12 hores i dijous de 16-18 hores
via e-mail:francisco.lopez@urv.cat |
|
|
Description |
Weight |
ICT practicals |
Assistència obligatòria |
30% |
Project proposal |
Entrega obligatòria |
40% |
Presentations / expositions |
Individual i obligatòria |
20% |
Others |
Acompliment dates entrega |
10% |
|
Other comments and second exam session |
|
Basic |
Pierre Jacket, Installations vinicoles et d'emboutillage, tome I: conception er réglementation, , Editions Féret
A. López, Las instalaciones Frigoríficas en las Bodegas (manual de diseño), , A. Madrid Vicente, Ediciones
J. Chabas, P. Grenier, C. Sinfort, J.M. Desseigne, Technologie de Précision en Cave Vinicole, , Cemagref Editions
Chapman, D.R., Winery utilities: planning, design and operation, , Chapman & Hall Enology Library
|
|
Complementary |
|
|
Subjects that are recommended to be taken simultaneously |
ENOLOGIA GENERAL/19042007 | ENGINYERIA ENOLÒGICA/19042008 |
|
Subjects that it is recommended to have taken before |
ENOLOGIA GENERAL/19042007 | ENGINYERIA ENOLÒGICA/19042008 |
|
|