Type A
|
Code |
Competences Specific | | A1 |
Apply basic knowledge of mathematics, physics, chemistry and biology to oenology. |
| A9 |
Find solutions to specific problems relating to wine production by analysing and interpreting results |
Type B
|
Code |
Competences Transversal | | B2 |
Effective solutions to complex problems in the field of Oenology. |
Type C
|
Code |
Competences Nuclear | | C2 |
Be advanced users of the information and communication technologies |
| C3 |
Be able to manage information and knowledge |
| C4 |
Be able to express themselves correctly both orally and in writing in one of the two official languages of the URV |
Type A
|
Code |
Learning outcomes |
| A1 |
Conèixer el fonament de les tècniques analítiques emprades al laboratori enològic
Demostrar habilitat en el laboratori d'anàlisi enològic
Saber interpretar dades i resultats experimentals
| | A9 |
Conèixer el fonament de les tècniques analítiques emprades al laboratori enològic
Conèixer i saber utilitzar el material del laboratori enològic
Saber destriar entre mètodes oficials i mètodes de rutina i els resultats que aquests proporcionen
Saber interpretar dades i resultats experimentals
|
Type B
|
Code |
Learning outcomes |
| B2 |
Understand problems and be able to break them down into manageable parts.
Present possible solutions that are mostly effective at solving problems.
Find appropriate solutions.
|
Type C
|
Code |
Learning outcomes |
| C2 |
Use software for off-line communication: word processors, spreadsheets and digital presentations.
Use software for on-line communication: interactive tools (web, moodle, blogs, etc.), e-mail, forums, chat rooms, video conferences, collaborative work tools, etc.
| | C3 |
Locate and access information effectively and efficiently.
Critically evaluate information and its sources, and add it to their own knowledge base and system of values.
| | C4 |
Produce grammatically correct oral texts.
Produce grammatically correct written texts
Produce well-structured, clear and rich written texts
Produce written texts that are appropriate to the communicative situation
|
Topic |
Sub-topic |
Aprofundiment i concreció de la sistemàtica analítica en l'àmbit enològic |
Conceptes generals. Anàlisi qualitativa i quantitativa. Sistemàtica de l’anàlisi físico-química. Presa i conservació de mostra |
Aplicació de les Tècniques de l'Anàlisi Química: preparació de mostra i anàlisi |
Tractament de mostra: Interferències i Mètodes de separació.
La reacció analítica i les tècniques analítiques clàssiques: mètodes gravimètrics i mètodes volumètrics |
Mesura analítica i mesura enològica |
Propietats de la mesura, càlculs, errors i mètodes de calibració. Anàlisi estadística bàsica dels resultats. |
Mètodes d'anàlisi |
Mètodes oficials (OIV, CEE), mètodes de rutina i mètodes aproximats |
El laboratori enològic bàsic |
Aparells, mesures i especificitats |
Bibliografia especialitzada |
Llibres, bases de dades, url i altres fonts |
Methodologies :: Tests |
|
Competences |
(*) Class hours
|
Hours outside the classroom
|
(**) Total hours |
Introductory activities |
|
0.5 |
0 |
0.5 |
Lecture |
|
12 |
12 |
24 |
Problem solving, classroom exercises |
|
15 |
22.5 |
37.5 |
Forums of discussion |
|
0.5 |
2 |
2.5 |
Assignments |
|
1 |
7.5 |
8.5 |
Personal tuition |
|
1 |
0 |
1 |
|
Mixed tests |
|
2 |
0 |
2 |
|
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher. (**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students. |
Methodologies
|
Description |
Introductory activities |
Presentació de l'assignatura i dels criteris d'avaluació de la mateixa |
Lecture |
Exposició teòrica dels continguts dels diferents temes de la matèria amb ajuda de projeccions, vídeos i altra documentació que es cregui oportuna |
Problem solving, classroom exercises |
Plantejament, desenvolupament i ressolució de problemes relacionats amb els diferents temes de l'assignatura.
Discussió dels resultats obtinguts en base a situacions reals en un celler. |
Forums of discussion |
Discussió a través de fòrums on-line de problemes, mètodes d'anàlisi o temes d'actualitat relacionats amb l'assignatura. |
Assignments |
Elaboració de tasques de format curt relacionades amb els mètodes d'anàlisi estudiats. |
Personal tuition |
L'alumne pot fer les consultes que cregui convenients durant les hores de classe presencial i també fora d'aquestes. En aquest darrer supòsit es recomana concertar hora prèvia per tal d'assegurar la disponibilitat del professor |
Description |
L'alumne pot fer les consultes que cregui convenients durant les hores de classe presencial i també durant l'horari del professor d'atenció als alumnes fora d'aquestes. En aquest darrer supòsit es recomana concertar hora prèvia per tal d'assegurar la disponibilitat del professor |
Methodologies |
Competences
|
Description |
Weight |
|
|
|
|
Forums of discussion |
|
S'avaluarà la participació així com el nivell i importància dels comentaris |
Pot augmentar la nota de la tasca en la que es participi fins a un 15% |
Assignments |
|
S'avaluaran els continguts, fonts d'informació consultades, idoneitat i presentació de les tasques.
En cas de que la tasca estigui relacionada amb la ressolució de problemes, s'avaluarà la metòdica seguida per arribar al resultat, el propi resultat i també la capacitat crítica davant els resultats obtinguts. |
25% |
Mixed tests |
|
S'avaluaran conceptes teòrics abordats a les classes magistrals així com càlculs bàsics. |
75% |
Others |
|
|
|
|
Other comments and second exam session |
L'avaluació continuada proporcionarà la nota de la primera convocatòria. Els alumnes que no hagin superat aquesta o vulguin millorar nota disposaran d'una segona convocatòria que consistirà en un examen escrit el resultat del qual cal que sigui igual o superior a 5 per tal d'aprovar l'assignatura. Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Basic |
/ Josep Saña Vilaseca, Química : per a les ciències de la naturalesa i l'alimentació , , Vicens Vives, 1993
P. Iland, N. Bruer, G. Edwards, S. Caloghiris, E.Wilkes, Chemical analysis of grapes and wine: techniques and concepts, 2ª, Patrick Iland Wine Promotions PTY LTD, 2013
J. Garcia Barceló, Tècnicas analíticas para vinos, http://shop.gabsystem.com/b2c/producto/1000000/1/tecnicas-analiticas-para-vinos, GAB, 1990
Office Internacional de la Vigne et du Vin, Compendium of International Methods of Analysis of Wines and Musts (2 vol.), , on-line
|
|
Complementary |
Skoog; West; Holler; Crouch, Fundamentos de Química Analítica, 8ª, Paraninfo, 2008
D.C. Harris, Análisis Químico Cuantitativo, 3ª, Reverté, 2012
|
|
Subjects that continue the syllabus |
OENOLOGICAL CHEMICAL ANALYSIS II/19224110 |
|
Subjects that are recommended to be taken simultaneously |
OENOLOGICAL CHEMISTRY/19224103 |
|
Subjects that it is recommended to have taken before |
CHEMISTRY II/19224009 | CHEMISTRY I/19224008 |
|
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation. |
|