DADES IDENTIFICATIVES 2019_20
Assignatura (*) VITICULTURA I Codi 19224112
Ensenyament
Grau d'Enologia (2014)
Cicle 1r
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
6 Obligatòria Segon Juny, Jul., Set.
Llengua d'impartició
Català
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Coordinador/a
LAMPREAVE FIGUERAS, MÍRIAM
Adreça electrònica miriam.lampreave@urv.cat
mariaassumpta.mateos@urv.cat
mireia.giralt@urv.cat
antonio.sanchezo@urv.cat
Professors/es
LAMPREAVE FIGUERAS, MÍRIAM
MATEOS FERNÁNDEZ, MARIA ASSUMPTA
GIRALT ESTEVE, MIREIA
SÁNCHEZ ORTIZ, ANTONI
Web
Descripció general i informació rellevant Estudi de les tècniques vitícoles associades al conreu: esporga en verd, reg i fertilització, maneig del sòl

Competències
Tipus A Codi Competències Específiques
 A3 Controlar el sistema productiu de la matèria primera amb criteris de qualitat i seguint els imperatius reglamentaris integrant els coneixements d'edafologia, climatologia i viticultura
Tipus B Codi Competències Transversals
Tipus C Codi Competències Nuclears

Resultats d'aprenentage
Tipus A Codi Resultats d'aprenentatge
 A3 Conèixer les tècniques vitícoles de maneig de la vinya, sistemes de conducció apropiats, en la plantació i les operacions anuals de manteniment del cultiu per tal d'aconseguir la màxima qualitat del raïm.
Tipus B Codi Resultats d'aprenentatge
Tipus C Codi Resultats d'aprenentatge

Continguts
Tema Subtema
tema 1 Introducció històrica. Models de viticultura
tema 2 Estudis previs a la plantació
tema 3 Varietats i portaempelts
tema 4 Plantació
tema 5 Poda en verd

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe
Hores fora de classe
(**) Hores totals
Activitats Introductòries
1 1 2
Sessió Magistral
A3
24 30 54
Pràctiques de camp/sortides
A3
30 35 65
Resolució de problemes, exercicis
A3
5 12 17
Atenció personalitzada
A3
4 2 6
 
Proves mixtes
A3
4 0 4
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries Explicació programa, tasques a avaluar i fixar calendari de lliurament tasques i proves
Sessió Magistral Classes teòriques amb discussió de gràfics i articles
Pràctiques de camp/sortides Pràctiques a la finca de Constantí de la URV i visites a vinyes amb l'objectiu de realitzar la pràctica de diverses tècniques vitícoles. Fòrums de debat sobre els temes tractats. Els resultats se avaluen en les proves teòriques.
Resolució de problemes, exercicis
Atenció personalitzada Tutories de revisió d'exàmens

Atenció personalitzada
Descripció
Dubtes a classe sobre la matèria i tutories puntuals per resolució de problemes

Avaluació
Metodologies Competències Descripció Pes        
Resolució de problemes, exercicis
A3
Tasques periòdiques 30
Proves mixtes
A3
Proves escrites presencials 50
Altres  

Informes de pràctiques

20
 
Altres comentaris i segona convocatòria

La nota mínima per a fer mitjana ha de ser de 4,5.

Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista.

La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora.


Fonts d'informació

Bàsica Hidalgo, Tratado de Viticultura, , 2011

Complementària

Recomanacions

Assignatures que en continuen el temari
EDAFOLOGIA I CLIMATOLOGIA VITÍCOLES/19224105
AMPELOLOGIA/19224111


(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent