IDENTIFYING DATA 2020_21
Subject (*) VITICULTURE I Code 19224112
Study programme
Bachelor's Degree in Oenology (2014)
Cycle 1st
Descriptors Credits Type Year Period
6 Compulsory Second 2Q
Language
Català
Department Biochemistry and Biotechnology
Coordinator
MATEOS FERNÁNDEZ, MARIA ASSUMPTA
E-mail mariaassumpta.mateos@urv.cat
antonio.sanchezo@urv.cat
Lecturers
MATEOS FERNÁNDEZ, MARIA ASSUMPTA
SÁNCHEZ ORTIZ, ANTONI
Web
General description and relevant information En el cas d’emergència sanitària que requereixi confinar la població o que impliqui restriccions de mobilitat durant aquest curs, es procurarà adaptar l'activitat docent i l'avaluació. Si es produeix aquesta situació, s'informarà d'aquestes adaptacions a l’espai Moodle de cada assignatura. Estudi de les tècniques vitícoles associades al conreu: esporga en verd, reg i fertilització, maneig del sòl

Competences
Type A Code Competences Specific
 A3 Use quality criteria and knowledge of edaphology, climatology and viniculture to monitor raw material production in accordance with the regulations
Type B Code Competences Transversal
Type C Code Competences Nuclear

Learning outcomes
Type A Code Learning outcomes
 A3 Conèixer les tècniques vitícoles de maneig de la vinya, sistemes de conducció apropiats, en la plantació i les operacions anuals de manteniment del cultiu per tal d'aconseguir la màxima qualitat del raïm.
Type B Code Learning outcomes
Type C Code Learning outcomes

Contents
Topic Sub-topic
Tema 1 Introducció històrica. Models de viticultura
Tema 2 Estudis previs a la plantació
Tema 3 Varietats i portaempelts
Selecció clonal
Tema 4 Plantació
Tema 5 Poda en verd

Planning
Methodologies  ::  Tests
  Competences (*) Class hours
Hours outside the classroom
(**) Total hours
Introductory activities
1 1 2
Lecture
A3
24 30 54
Fieldwork/excursions
A3
30 35 65
Assignments
A3
1 10 11
Personal attention
A3
4 2 6
 
Mixed tests
A3
4 0 4
 
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher.
(**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students.

Methodologies
Methodologies
  Description
Introductory activities Explicació programa, tasques a avaluar i fixar calendari de lliurament tasques i proves
Lecture Classes teòriques amb discussió de gràfics i articles
Fieldwork/excursions Pràctiques a la finca de Constantí de la URV i visites a vinyes amb l'objectiu de realitzar la pràctica de diverses tècniques vitícoles. Fòrums de debat sobre els temes tractats. Els resultats s'avaluen en les proves teòriques.
Assignments Treball en grup sobre la plantació d'una vinya segons la matèria estudiada a les classes
Personal attention Tutories de revisió d'exàmens

Personalized attention
Description
Dubtes a classe sobre la matèria i tutories puntuals per resolució de problemes

Assessment
Methodologies Competences Description Weight        
Assignments
A3
Treball en grup. Plantació d'una vinya 20
Mixed tests
A3
Proves escrites presencials:
Examen teoria donada 40%
examen pràctiques 20%
60
Others  

Informes de pràctiques

20
 
Other comments and second exam session

La nota mínima per a fer mitjana ha de ser de 4,5. En els examens de 2ª convocatòria serà obligatori treure un 5.

En cas de suspendre l'assignatura, l'any següent serà obligatori repetir les pràctiques

Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista.

La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora.


Sources of information

Basic Hidalgo, Tratado de Viticultura, , 2011

Técnicas Vitícolas Frente Al Cambio Climático (Enología, Viticultura) Tapa blanda – 24 sep 2019de FERNANDO MARTINEZ DE TODA (Autor)  

Decalogo del viticultor Tapa blanda – 8 mar 2013 de Aa.Vv. (Autor)  

Claves de la viticultura de calidad (Enología, Viticultura) de FERNANDO MARTINEZ DE TODA | 23 febrero 2011

Vinos. Contextualización y viticultura ? Volumen 1 (Bullipedia) de Vv.Aa | 4 diciembre 2018

Manual De Viticultura (Vinos y Alcoholes) de Alain Reynier y Manuel Pijoan | 18 noviembre 2013

Hidalgo, L., Hidalgo J.2011. Tratado de Viticultura I. Mundi Prensa Libros SA, Madrid

Jackson D, Schuster, D., 2001. The production of grapes & wine in cool climates, Daphne Brasell Associates Ltd and Gypsum Press.

Reynier, A. 2011. Manual de Viticultura, 6ª ed., Mundi Prensa Libros SA, Madrid

Branas, J., Viticulture, ed. Dehan, Montpellier, 1974

Galet, P., Précis de Viticulture, ed. l'autor, Montpellier, 2000

Winkler, A., Viticultura, Continental, Mèxic, 1984

Complementary

Recommendations

Subjects that continue the syllabus
VITICULTURE II/19224119
VITICULTURAL PATHOLOGIES/19224127
QUALITY FACTORS IN CULTIVATING VINES/19224214

Subjects that are recommended to be taken simultaneously
VITICULTURAL EDAPHOLOGY AND CLIMATOLOGY/19224105

Subjects that it is recommended to have taken before
PLANT PHYSIOLOGY AND PRACTICALS IN BIOLOGY/19224002
VITICULTURE/19224111
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation.