Type A
|
Code |
Competences Specific | | A12 |
Produce different types of sparkling wines and other fermented drinks |
Type B
|
Code |
Competences Transversal |
Type C
|
Code |
Competences Nuclear |
Type A
|
Code |
Learning outcomes |
| A12 |
Adquirir coneixements específics sobre els derivats del vi com vinagres, aiguardents i orujos.
Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
Disposar dels coneixements específics per al disseny de les operacions unitàries que intervenen el procés d'elaboració de vins i productes derivats.
|
Type B
|
Code |
Learning outcomes |
Type C
|
Code |
Learning outcomes |
Topic |
Sub-topic |
Tema 1. Fonaments de la destil•lació |
1.1 Conceptes generals.
1.2 Equilibri líquid/vapor.
1.3 Destil•lació discontínua.
1.4 Destil•lació contínua. Mètode gràfic de McCabe Thiele.
|
Tema 2. Destil•lats. |
2.1 Destil•lació del vi: tipus i característiques.
2.2 Processos de fabricació de destil•lats del vi.
2.3 Brandis i conyacs.
|
Tema 3. Most de raïm. Concentrats. |
3.1 Obtenció del most.
3.2 Concentració del most (evaporació al buit, òsmosi inversa, congelació).
3.3 Rectificació del most.
|
Tema 4. Vinagre. |
4.1 Biotecnologia del vinagre.
4.2 Mètodes de producció del vinagre.
4.3 Tipus de vinagre.
|
Tema 5. Altres subproductes del vi. |
6.1. Àcid tartàric, adobs, olis, pinsos, colorants. |
Methodologies :: Tests |
|
Competences |
(*) Class hours
|
Hours outside the classroom
|
(**) Total hours |
Introductory activities |
|
1 |
0 |
1 |
Lecture |
|
7 |
7 |
14 |
Problem solving, exercises in the classroom |
|
5 |
5 |
10 |
Problem solving, exercises |
|
0 |
5 |
5 |
IT-based practicals in computer rooms |
|
2 |
6 |
8 |
Assignments |
|
0 |
7 |
7 |
Laboratory practicals |
|
15 |
10 |
25 |
Personal attention |
|
2 |
0 |
2 |
|
Mixed tests |
|
3 |
0 |
3 |
|
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher. (**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students. |
Methodologies
|
Description |
Introductory activities |
presentació del curs |
Lecture |
sessió magistral |
Problem solving, exercises in the classroom |
Resolució de problemes a classe |
Problem solving, exercises |
Resolució de problemes fora de classe |
IT-based practicals in computer rooms |
Resolució de problemes i activitats mitjançant TIC |
Assignments |
Realització d'activitast més complexes |
Laboratory practicals |
Realització de pràctiques al laboratori |
Personal attention |
Resolució dubtes |
Description |
moodle, despatx, e-mail |
Methodologies |
Competences
|
Description |
Weight |
|
|
|
|
Problem solving, exercises |
|
Entrega de problemes i activitats durant el curs |
10% |
Laboratory practicals |
|
Assistència obligatòria
Prova escrita u oral
Informe de pràctiques |
30% |
Mixed tests |
|
2 proves escrites durant el curs
Necessari un mínim de 4 punts sobre 10 en les proves mixtes per ponderar les notes de pràctiques i altres
|
60% |
Others |
|
|
|
|
Other comments and second exam session |
Avaluació de la segona convocatòria serà un examen del temari no superat a l'avaluació continuada. Mantindran criteris d'avaluació, conservant-se les notes de pràctiques de laboratori i altres. Durant les proves avaluatives, els telèfons mòbils, tabletes i altres aparells electrònics que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora |
Basic |
Antonio Madrid Vicente,, Elaboración De Bebidas Alcohólicas De Alta Graduación, ,
Solieri, L., Giudici, P., Vinegars of the World, , New York : Springer, cop. 2009
|
Ashurts, P.R., Producción y envasado de zumos y bebidas de frutas sin gas, Ed. Acribia, 1999 Bertrand, A., Les eaux-de-vie traditionelles d’origine vinicole, TecDcc Lavoisier, 1990 Guzmán, M., El vinagre, Díaz de Santos, 1998 Llaguno, C., Polo, M.C., El vinagre de vino, CSIC, 1991 Tanner, H., Brunner, H.R., La distillation moderne des fruits, Ed. Heller |
Complementary |
, , ,
|
|
Subjects that it is recommended to have taken before |
STATISTICS/19224005 | MATHEMATICS/19224006 | PHYSICS/19224007 | CHEMISTRY II/19224009 | CHEMISTRY I/19224008 | BASIC OPERATIONS/19224101 | OENOLOGICAL CHEMISTRY/19224103 | GENERAL OENOLOGY I/19224106 |
|
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation. |
|