Type A
|
Code |
Competences Specific | | A10 |
Integrate historical, geographic, social and health aspects into the ambit of oenology and wine production |
Type B
|
Code |
Competences Transversal | | CT5 |
Communicate information clearly and precisely to a variety of audiences. |
Type C
|
Code |
Competences Nuclear |
Type A
|
Code |
Learning outcomes |
| A10 |
Disposar dels coneixements necessaris per a descriure un vi en públic
• Conèixer orígens i evolució de l'enologia i viticultura en diferents civilitzacions amb un aspecte crític.
|
Type B
|
Code |
Learning outcomes |
| CT5 |
Use the techniques of non-verbal communication and the expressive resources of the voice to make a good oral presentation. (Non-verbal communication and use of the voice)
Construct a discourse that is structured, clear, cohesive, rich and of the appropriate length. (Discourse construction)
Produce a discourse that is appropriate to the communicative situation, consistent and persuasive, and interact effectively with the audience. (Efficiency)
|
Type C
|
Code |
Learning outcomes |
Topic |
Sub-topic |
Introducció |
Aspectes històrics de l'enologia i la viticultura
Situació vitivinícola actual
Classificació dels vins: Vins de Finca, Vins de Vila, DOP, IGP, Vi |
Geografia vitivinícola |
Coneixement del principals països productors:
Vins de Catalunya, Espanya, Europa i Nou Món
Altres països productors
Sessions pràctiques: tast de vins |
Vi i salut |
Introducció general. Metabolisme de l'alcohol.
Metabolisme i efectes perjudicials d'alguns compostos secundaris
Sessió pràctica |
Methodologies :: Tests |
|
Competences |
(*) Class hours
|
Hours outside the classroom
|
(**) Total hours |
Introductory activities |
|
1 |
1 |
2 |
Laboratory practicals |
|
30 |
23 |
53 |
Lecture |
|
19 |
38 |
57 |
Presentations / oral communications |
|
6 |
18 |
24 |
Personal attention |
|
1 |
1 |
2 |
|
Mixed tests |
|
4 |
8 |
12 |
|
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher. (**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students. |
Methodologies
|
Description |
Introductory activities |
Desenvolupament de l'assignatura. Assignació de les tasques a realitzar. |
Laboratory practicals |
Sessions comentades de tast. Anàlisi del metabolisme de l'etanol. Relacionar els aspectes organolèptics del tast amb aspectes metodològics de viticultura i enològia. |
Lecture |
Conceptes bàsics de l'assignatura: Història, tractament de residus, Nocions generals zones vitivinícoles, etc... |
Presentations / oral communications |
Presentacions individualitzades de zones específiques. Presentacions de vins |
Personal attention |
Seguiment individual i orientació. |
Description |
Tutories individuals per tractar temes de treball de l'assignatura, sempre amb cita prèvia concertada per e-mail |
Methodologies |
Competences
|
Description |
Weight |
|
|
|
|
Laboratory practicals |
|
Avaluació mitjançant la participació presencial. Durant les sessions s'elaboraran fitxes de tast que s'entregaran periòdicament per a la seva revisió |
10% |
Presentations / oral communications |
|
Anàlisi de les exposicions que hagi de fer l'alumne al llarg del curs. |
25% |
Mixed tests |
|
Exàmens periòdics (l'assignatura es divideix en dues parts avaluables per separat) |
65% |
Others |
|
|
|
|
Other comments and second exam session |
La nota mínima per a fer mitjana ha de ser de 4,5. En els examens de 2ª convocatòria serà obligatori treure un 5. En cas de suspendre l'assignatura, l'any següent serà obligatori repetir les pràctiques Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Basic |
|
Atlas mundial del vino, Hugh Johnson, Jancis Robinson, et al. Ed. Blume,2019 La Carta de Vinos, Por Favor: Atlas de Las
Regiones Vinícolas del Mundo.
Adrien Grant Smith Bianchi. Cinco Tintas S.L.; 2018 Experto en vino en 24 horas. Jancis Robinson. Ed. Planeta, 2019 Rera les vinyes. Un viatge a l’ànima dels vins. Roca, Josep i Puig, Imma. Ed. Rosa dels Vents, 2016 Los nuevos viñadores: Una nueva generación de
viticultores españoles. Luis
Gutiérrez. Ed. Planeta, 2017 Wine Folly. Magnum Edition. Puckette, Madeline. Penguin USA, 2018 El Vino: Un Viaje Irreverente Por La Subcultura de
Sommeliers, Enólogos Y Bebedores. Bianka Bosker. Ed. Océano de México, 2019 Mitos y leyendas del vino. Antonio Palacios. Ed. AMV. 2016 |
Complementary |
|
|
Subjects that continue the syllabus |
TECHNOLOGY OF WINE SERVING: HARMONY BETWEEN WINES AND FOOD/19224224 |
|
Subjects that are recommended to be taken simultaneously |
SENSORY EVALUATION III/19224117 | VITICULTURE II/19224119 | WINE REGULATIONS AND LEGISLATION/19224120 |
|
Subjects that it is recommended to have taken before |
GENERAL OENOLOGY I/19224106 | SENSORY EVALUATION I/19224107 | VITICULTURE I/19224112 | SENSORY EVALUATION II/19224113 |
|
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation. |
|