IDENTIFYING DATA 2016_17
Subject (*) VITICULTURE II Code 19224119
Study programme
Bachelor's Degree in Oenology (2014)
Cycle 1st
Descriptors Credits Type Year Period
6 Compulsory Third 1Q
Language
Català
Department Biochemistry and Biotechnology
Coordinator
NADAL ROQUET-JALMAR, MONTSERRAT
E-mail montserrat.nadal@urv.cat
mariaassumpta.mateos@urv.cat
Lecturers
NADAL ROQUET-JALMAR, MONTSERRAT
MATEOS FERNÁNDEZ, MARIA ASSUMPTA
Web
General description and relevant information

Competences
Type A Code Competences Specific
 A3 Use quality criteria and knowledge of edaphology, climatology and viniculture to monitor raw material production in accordance with the regulations
Type B Code Competences Transversal
 B7 Sensitivity to environmental issues
Type C Code Competences Nuclear
 C4 Be able to express themselves correctly both orally and in writing in one of the two official languages of the URV

Learning outcomes
Type A Code Learning outcomes
 A3 Conèixer les aptituds dels principals porta-empelts i varietats productores de raïm per a vinificació.
Type B Code Learning outcomes
 B7 Solve problems taking into account sustainable development and its implications.
Type C Code Learning outcomes
 C4 Produce grammatically correct written texts

Contents
Topic Sub-topic
1. Estudi previ a la plantació de vinya.
2. Elecció de la varietat vinífera i portaempelt
3. Plantació de la vinya, disseny i marc de plantació
4. Poda d’hivern
5. Maduració i qualitat de la verema.

Planning
Methodologies  ::  Tests
  Competences (*) Class hours
Hours outside the classroom
(**) Total hours
Introductory activities
1 0 1
Lecture
A3
B7
28 42 70
Field work/trips
A3
B7
18 18 36
Laboratory practicals
A3
B7
12 18 30
Personal tuition
2 2 4
 
Mixed tests
A3
B7
C4
3 6 9
 
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher.
(**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students.

Methodologies
Methodologies
  Description
Introductory activities Explicació programa, tasques a avaluar i fixar calendari de lliurament tasques i proves
Lecture Classes teòriques amb discussió de gràfics i articles
Field work/trips Pràctiques a la finca de Constantí de la URV i visites a vinyes amb l'objectiu de realitzar la pràctica de diverses tècniques vitícoles. Fòrums de debat sobre els temes tractats. Els resultats se avaluen en les proves teòriques.
Laboratory practicals Discussió dels resultats dels anàlisis de sòls dels diferents grups
Personal tuition Tutories per resoldre dubtes

Personalized attention
Description
Per solucionar dubtes concretar cita via correu electrònic

Assessment
Methodologies Competences Description Weight        
Field work/trips
A3
B7
Treball individual basat en l'activitat desenvolupada en l’assignatura, consideracions a l’hora de plantar una vinya, justificació de les varietats i portaempelts escollits, de la poda i de les tècniques vitícoles a posar en pràctica durant el cicle vegetatiu. Exemples pràctics en la plantació de vinya i solucions i justificació en el treball de plantació de vinya. 30
Laboratory practicals
A3
B7
Debat i resolució de problemes plantejats en l'anàlisi de sòls 20
Mixed tests
A3
B7
C4
Proves mixtes amb preguntes curtes i interpretació de gràfics. 50
Others  
 
Other comments and second exam session

Per poder realitzar la mitjana entre les 3 activitats avaluables s'ha de superar la nota de 4'5/10


La segona convotatòria consisteix amb un exàmen escrit sobre tots els continguts de l'assignatura que caldrà aprovar amb 5 (la nota del treball i les pràctiques de sòls es guardaràn de la primera convocatòria si estan aprovats (5/10)

Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista.

La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora.


Sources of information

Basic

Ambrosi H., et al., 1997. Guide des cépages. 300 cépages et leurs vins, Ed. Eulgen Ulmer.

Champagnol, F. Eléments de physiologie de la vigne et de viticulture générale, 1984, Saint-Gely-du-Fesc

 Hidalgo, L., Hidalgo J.2011. Tratado de Viticultura I. Mundi Prensa Libros SA, Madrid

 Jackson D, Schuster, D., 2001. The production of grapes & wine in cool climates, Daphne Brasell Associates Ltd and Gypsum Press.

 Reynier, A. 2011. Manual de Viticultura, 6ª ed., Mundi Prensa Libros SA, Madrid

Complementary

Recommendations


Subjects that it is recommended to have taken before
VITICULTURE I/19224112
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation.