Type A
|
Code |
Competences Specific | | A3 |
Use quality criteria and knowledge of edaphology, climatology and viniculture to monitor raw material production in accordance with the regulations |
Type B
|
Code |
Competences Transversal | | B3 |
Critical, logical and creative thinking, and an ability to innovate |
| B4 |
Autonomy, responsibility and initiative |
| B7 |
Sensitivity to environmental issues |
Type C
|
Code |
Competences Nuclear |
Type A
|
Code |
Learning outcomes |
| A3 |
Conèixer l'ecologia del sòl i la importància dels organismes en el mateix i en el desenvolupament de les plantes.
Conèixer les tècniques vitícoles de maneig de la vinya, sistemes de conducció apropiats, en la plantació i les operacions anuals de manteniment del cultiu per tal d'aconseguir la màxima qualitat del raïm.
Avaluar i escollir el sistema de protecció fitosanitària més adient per a una determinada producció vitícola.
|
Type B
|
Code |
Learning outcomes |
| B3 |
Analyze the risks and benefits of innovation.
Find new methods for doing things.
Put forward new ideas, opportunities or solutions to familiar problems and/or processes.
Analyze the risks and benefits of innovation.
| | B4 |
Decide how to manage and organize work and the time required to carry out a task on the basis of an initial schedule.
Suggest ways of improving the quality of work.
Analyze their limitations and the chances they have of carrying out the task/job.
Take correct decisions at key moments confidently, consistently and systematically.
| | B7 |
Understand the tools and the processes for applying criteria of sustainability to design and evaluate solutions.
Acquire the skills and attitudes required to integrate the concept of sustainable development into decision taking.
Solve problems taking into account sustainable development and its implications.
|
Type C
|
Code |
Learning outcomes |
Topic |
Sub-topic |
Bloc 1. Aspectes introductoris |
Tema I.1- Introducció: Protecció de cultius. Factors abiòtics i biòtics. Paràsits i patògens. Plagues i malalties. Grups d'organismes causants de plagues i malalties a la vinya.
Tema I.2.- Models de producció vitícola: Viticultura convencional, Viticultura de protecció Integrada, Viticultura Ecològica i Viticultura Biodinàmica. Normativa
Tema I.3.- Els tractaments fitosanitaris en viticultura. Dosificació dels fitosanitaris. Legislació.
|
Bloc 2. Les plagues de la vinya |
Tema II. Els principals insectes que afecten la producció vitícola.
Tema III. Els principals àcars d’interès vitícola.
Tema IV. Danys originats per invertebrats i vertebrats a la vinya.
|
Bloc 3. Les malalties de la vinya |
Tema V.- Fongs aeris
Tema VI.1- Fongs de les arrels
Tema VI.2- Fongs de la fusta
Tema VII.- Nematodes d’interès vitícola.
Tema VIII.1.- Principals virus, bacteris i fitoplasmes d’interès vitícola.
Tema VIII.2.- Bacteris i podridures del raïm
|
Methodologies :: Tests |
|
Competences |
(*) Class hours
|
Hours outside the classroom
|
(**) Total hours |
Introductory activities |
|
1 |
0 |
1 |
Lecture |
|
15 |
15 |
30 |
Seminars |
|
12 |
12 |
24 |
Assignments |
|
4 |
6 |
10 |
Personal attention |
|
2 |
0 |
2 |
|
Oral tests |
|
2 |
2 |
4 |
Mixed tests |
|
2 |
2 |
4 |
|
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher. (**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students. |
Methodologies
|
Description |
Introductory activities |
El professor farà una breu introducció a l'assignatura |
Lecture |
Sessions teòriques a l'aula |
Seminars |
Treballs en profunditat de temes relacionats amb els continguts donats a les sessions magistrals |
Assignments |
Realització de documents diversos sobre diferents organismes que causen plagues i malalties a la vinya i la seva gestió amb diferents estratègies vitícoles |
Personal attention |
Per resoldre dubtes sobre qualsevol aspecte relacionat amb l'assignatura |
Description |
L'alumne pot concertar l'atenció personalitzada amb el professor mitjançant correu electrònic, o durant l'assistència a les sessions teòriques |
Methodologies |
Competences
|
Description |
Weight |
|
|
|
|
Assignments |
|
Realització i discussió de tasques sobre estratègies de protecció i sobre diferents organismes que causen plagues i malalties a la vinya. |
7.5 |
Oral tests |
|
Realització i discussió de tasques sobre estratègies de protecció i sobre diferents organismes que causen plagues i malalties a la vinya. |
7.5 |
Mixed tests |
|
Realització de dos proves parcials escrites |
85 |
Others |
|
|
|
|
Other comments and second exam session |
La segona convocatòria, si s'escau, constarà de les mateixes parts examinades prèviament (part 1 i part 2), sempre que l'alumne no hagi tret una nota superior al 4.5 en alguna de les dues parts, i/o que la mitjana aritmètica entre les dues parts no sigui superior a 5 |
Basic |
VVAA, Plagues i accidents metereològics, UPV, 2005
VVAA, Decálogo del viticultor, Ed. Agrotécnicas, 2013
Joly, N., El vino del cielo a la tierra, Fertilidad de la tierra, 2008
VVAA, Curs de nivell qualificat de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris, DAAIAR, 2009
C. de Liñan Carral & C. de Liñan Vicente, , Vademecum de productos fitosanitarios y nutricionales, , Ediciones Agrotécnicas, 2018
|
|
Complementary |
, http//www.ruralcat.net, ,
, http://www.magrama.gob.es, ,
P.Balsari – A. Scienza , , Formas de cultivo de la vid y modalidades de distribució de los productos fitosanitàrios, Mundi-Prensa, 2004
|
|
Subjects that are recommended to be taken simultaneously |
|
Subjects that it is recommended to have taken before |
VITICULTURAL EDAPHOLOGY AND CLIMATOLOGY/19224105 | VITICULTURE I/19224112 |
|
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation. |
|