Type A
|
Code |
Competences Specific | | A3 |
Use quality criteria and knowledge of edaphology, climatology and viniculture to monitor raw material production in accordance with the regulations |
| A10 |
Integrate historical, geographic, social and health aspects into the ambit of oenology and wine production |
Type B
|
Code |
Competences Transversal |
Type C
|
Code |
Competences Nuclear |
Type A
|
Code |
Learning outcomes |
| A3 |
Conèixer els criteris més importants per a la selecció dels microorganismes implicats en la fermentació del vi i la seva aplicació en celler.
| | A10 |
Conèixer els principals mètodes de millora de microorganismes, tant clàssics com de DNA recombinant.
|
Type B
|
Code |
Learning outcomes |
Type C
|
Code |
Learning outcomes |
Topic |
Sub-topic |
1. Estudi dels criteris i estratègies per a la selecció de microorganismes per al seu ús en la vinificació.
|
- Criteris de selecció de llevats vínics (característiques desitjables i no desitjables)
- Criteris de selecció de bacteris làctics per a la fermentació malolàctica (característiques desitjables i no desitjables).
- Procès de selecció
DEBAT: Fermentació alcohòlica espontània vs. fermentació alcohòlica inoculada
|
2. Estudi de les tècniques existents per a la millora de microorganismes, així com la seva possible aplicació al món enològic |
- Mètodes clàssics de manipulació genètica de microorganismes
- Mètodes de modificació genètica mitjançant DNA recombinant o enginyeria genètica
- Aplicacions en enologia
DEBAT: Ús de llevats modificats en Enologia |
Methodologies :: Tests |
|
Competences |
(*) Class hours
|
Hours outside the classroom
|
(**) Total hours |
Introductory activities |
|
1 |
0 |
1 |
Lecture |
|
10 |
22.5 |
32.5 |
Laboratory practicals |
|
12 |
6 |
18 |
Seminars |
|
8 |
14 |
22 |
Personal attention |
|
1 |
0 |
1 |
|
Mixed tests |
|
2 |
0 |
2 |
|
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher. (**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students. |
Methodologies
|
Description |
Introductory activities |
Presentació de l'assignatura tant dels continguts com de l'avaluació |
Lecture |
Explicació dels continguts teòrics per part del professor |
Laboratory practicals |
Aplicació dels continguts teòrics al laboratori |
Seminars |
Discussió d'articles divulgatius o cientifics, realització de debats i treballs relacionats amb els continguts explicats a les sessions magistrals |
Personal attention |
Resolució de dubtes per part del professor |
Description |
L’alumne pot fer les consultes que cregui convenients mitjançant cita prèvia amb el professor, o per correu electrònic. |
Methodologies |
Competences
|
Description |
Weight |
|
|
|
|
Laboratory practicals |
|
Presentació i discussió dels resultats obtinguts durant les pràctiques |
15% |
Seminars |
|
Participació als debats i a la discussió dels articles realitzats a classe (10%)
Presentació d'un treball bibliogràfic sobre alguna aplicació enològica dels continguts de l'assignatura (25%)
|
35% |
Mixed tests |
|
Prova objectiva de tipus test i/o preguntes curtes |
50% |
Others |
|
|
|
|
Other comments and second exam session |
La segona convocatòria serà un examen final on es demanarà un bon coneixement dels continguts del curs |
Basic |
Brown, T.A., Gene cloning and DNA analysis, 2001, Oxford Blackwell Science
Fleet, G.H,, Wine microbiology and biotechnology, 2002, Switzerland Harwood Academ. Cop.
Carrascosa, A.V., Microbiologia del vino, 2005, AMV Ediciones
|
Brown, T.A., Gene cloning and DNA analysis, 2001, Oxford Blackwell Science Fleet, G.H, Wine microbiologyand biotechnology, 2002, Switzerland Harwood Academ. Cop. Carrascosa, A.V.,Microbiologia del vino, 2005, AMV Ediciones
|
Complementary |
|
|
Subjects that it is recommended to have taken before |
OENOLOGICAL MICROBIOLOGY AND BIOCHEMISTRY I/19224102 | OENOLOGICAL MICROBIOLOGY AND BIOCHEMISTRY II/19224109 |
|
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation. |
|