DATOS IDENTIFICATIVOS 2019_20
Asignatura (*) CREACIÓN DE VALOR EN EL SECTOR VITIVINÍCOLA Código 19224212
Titulación
Grado en Enología (2014)
Ciclo
Descriptores Cr.totales Tipo Curso Periodo
3 Optativa
Lengua de impartición
Català
Departamento Bioquímica y Biotecnología
Coordinador/a
CANALS BOSCH, JUAN MIGUEL
Correo-e jmcanals@urv.cat
Profesores/as
CANALS BOSCH, JUAN MIGUEL
Web
Descripción general e información relevante L'objectiu de l'assignatura és mostrar a l'estudiant com crear valor econòmic a partir d'un producte vitivinícola de qualitat.

Competencias
Tipo A Código Competencias Específicas
 A11 Diseñar un plan de marketing en el ámbito vitivinícola
Tipo B Código Competencias Transversales
Tipo C Código Competencias Nucleares

Resultados de aprendizaje
Tipo A Código Resultados de aprendizaje
 A11 Conèixer l'estructura mundial del sector vitivinícola.
Disposar dels coneixements necessaris per definir una estratègia de posicionament d'un producte vitivinícola i com organitzar-se en el marc d'una estructura empresarial.
Tipo B Código Resultados de aprendizaje
Tipo C Código Resultados de aprendizaje

Contenidos
tema Subtema
1. La indústria del vi
1.1. Competim en un mercat mundial
1.2. Segmentació. La Piràmide de Preus
1.3. Qüestionant els paradigmes de la Indústria
2. Els Models Estratègics
2.1. Els Models competitius
2.2. El Perfil Econòmic
2.3. La visió estratègica
3. Del producte a la marca
3.1. La marca com element diferencial
3.2. De l'estratègia de "push" a la de "pull"
3.3. Construint marques rellevants
4.Organització i Lideratge
4.1. Principis d'organització
4.2. Gestió i Lideratge
5.El Estates & Wines Business case

Planificación
Metodologías  ::  Pruebas
  Competencias (*) Horas en clase
Horas fuera de clase
(**) Horas totales
Actividades introductorias
1 0 1
Sesión magistral
A11
21 20 41
Supuestos prácticos / Estudio de casos en el aula ordinaria
A11
6 6 12
Trabajos
A11
1 10 11
Atención personalizada
1 0 1
 
Pruebas mixtas
A11
2 7 9
 
(*) En el caso de docencia no presencial, serán las horas de trabajo con soporte virtual del profesor.
(**) Los datos que aparecen en la tabla de planificación son de carácter orientativo, considerando la heterogeneidad de los alumnos

Metodologías
Metodologías
  descripción
Actividades introductorias Activitats encaminades a prendre contacte i a recollir informació dels estudiants i presentació de l’assignatura.
Sesión magistral Exposició dels continguts de l'assignatura.
Supuestos prácticos / Estudio de casos en el aula ordinaria Plantejament d’una situació (real o simulada) en la que ha de treballar l’estudiant per donar una solució argumentada al tema, resoldre una sèrie de preguntes concretes o realitzar una reflexió global
Trabajos L'estudiant realitzarà un treball seguint les indicacions donades pel professor.
Atención personalizada Temps que el professor té reservat per atendre i resoldre dubtes als estudiants.

Atención personalizada
descripción
L'estudiant que vulgui ser atès pl professor, haurà d'enviar un correu electrònic al professor

Evaluación
Metodologías Competencias descripción Peso        
Supuestos prácticos / Estudio de casos en el aula ordinaria
A11
Plantejament d’una situació (real o simulada) en la que ha de treballar l’estudiant per donar una solució argumentada al tema, resoldre una sèrie de preguntes concretes o realitzar una reflexió global. 15%
Trabajos
A11
Treball bibliogràfic o de camp sobre una temàtica proposada pel professor. 15%
Pruebas mixtas
A11
Es realitzarà una prova sobre els continguts de la sessió magistral. 70%
Otros  
 
Otros comentarios y segunda convocatoria

Altres comentaris i segona convocatòria

La segona convocatòria serà un examen que contarà el 70%; es guardarà la nota dels supòsits pràctics i els treballs.

Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora.


Fuentes de información

Básica

Complementaria

Recomendaciones


(*)La Guía docente es el documento donde se visualiza la propuesta académica de la URV. Este documento es público y no es modificable, excepto en casos excepcionales revisados por el órgano competente o debidamente revisado de acuerdo la normativa vigente.