IDENTIFYING DATA 2019_20
Subject (*) TECHNOLOGY OF WINE SERVING: HARMONY BETWEEN WINES AND FOOD Code 19224224
Study programme
Bachelor's Degree in Oenology (2014)
Cycle 1st
Descriptors Credits Type Year Period
3 Optional 1Q
Language
Català
Department Biochemistry and Biotechnology
Coordinator
MARTINEZ LLORDELLA, JORDI
E-mail jordi.martinez@urv.cat
Lecturers
MARTINEZ LLORDELLA, JORDI
Web
Relevant information Presentació dels vins en l'àmbit de la restauració i el turisme. Harmonia i maridatge de vins i menjars.

Competences
Type A Code Competences Specific
 A10 Integrate historical, geographic, social and health aspects into the ambit of oenology and wine production
Type B Code Competences Transversal
Type C Code Competences Nuclear

Learning outcomes
Type A Code Learning outcomes
 A10 Coneix la presentació dels vins en l'àmbit comercial.
Adquireix criteris de compra i ordenació dels vins, així com la forma de tarifar en funció dels diversos paràmetres.
Aprèn a crear una carta de vins i els condicionants que representa.
Adquireix la capacitat de presentar vins en diferents idiomes.
Adquireix la capacitat de presentar vins en diferents idiomes.
Type B Code Learning outcomes
Type C Code Learning outcomes

Contents
Topic Sub-topic
Tecnologia del servei de vins.
1. Introducció.
La presentació dels vins en l’àmbit de la restauració i el turisme
2. La cava - celler del restaurant.

2.1-Compra de vins i classificació. /2.2- Condicions de guarda dels vins. / 2.3-Gestió, rotació dels vins i begudes. Política de preus.
3. Funcions del sommelier.
3.1- Creació d’una carta de vins a restaurant. 3.2-Misse en place en el restaurant. 3.3-Temperatures de servei i la decantació dels vins.
4. Coneixements sobre els vins i presentació de vins hedònica. Descripcions i notes de tast en diferents idiomes. Presentació de vins en l’àmbit de la restauració.
5. Jornades i activitats enolúdiques en cellers. Moviment Slow Food i mercats de proximitat.
Rutes del vi.
6. Harmonia de vins i menjars Coneixements base sobre la cuina tradicional i la nova cuina. Bases de l’harmonia de vins i menjars.
7. Harmonia d’afinitat i de contrast. Textures. Vins i espècies. El vi com a procés creatiu dels plats.
8. Selecció de menús i vins. Harmonia amb altres begudes: cerveses i destil•lats.
pràctiques (es realitzaran progressivament al llarg de l'assignatura, una per setmana segons calendari) I. Tecnologia de servei: In situ en un restaurant “misse en place” . (sortida a restaurant de Tarragona)
II. Experiència real sobre l’harmonia de vins i menjars. Proves d’afinitat i de contrast. (En aula tast, 2 dies).
III. Exposició i presentació de vins hedònica (realitzada com enòleg o propietari).
IV. Visita a un centre enolúdic.
V. Debats exposicó a classe de treball individual.


Planning
Methodologies  ::  Tests
  Competences (*) Class hours
Hours outside the classroom
(**) Total hours
Introductory activities
2 0 2
Lecture
A10
12 11 23
Laboratory practicals
A10
10 8 18
Assignments
A10
2 22 24
Personal attention
3 0 3
 
Short-answer objective tests
A10
5 0 5
 
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher.
(**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students.

Methodologies
Methodologies
  Description
Introductory activities Com ha de presentar i vendre el vi, l'enòleg
Lecture classes teoria amb presentacions ppt i navegació per internet; amb debats i fòrums
Laboratory practicals Tast i maridatges a l'aula de tast
Assignments informes de pràctiques i Prova de desenvolupament amb preguntes curtes resposta a problemes
Personal attention Tutorització i Consultes dels treballs

Personalized attention
Description
Resolució de dubtes i guió del treball personal de l'alumne

Assessment
Methodologies Competences Description Weight        
Assignments
A10
fòrums - 30% Fòrums sobre les pràctiques sobre vins i maridatge i visites tècniques.
20% treball anàlisis d'una carta de vins
50
Short-answer objective tests
A10
Prova escrita (30%) i prova oral (20%) 50
Others  
 
Other comments and second call

La segona convocatòria sera una prova escrita de les parts no superades en primera convocatòria amb un 4,5.


Sources of information

Basic Instituto Español Analistas Financieros, Curso de Bolsa y mercados financieros, ,

Felipe Gallego, Jesús, 1998. MANUAL PRÁCTICO DE RESTAURANTE, Ediciones Paraninfo S.A.,1ª ed., 11ª imp.(10/1998)

JOHNSON / ROBINSON , 2008. El vino. Atlas Mundial, Aula Magna, 1ª ed.

Complementary

Recommendations


(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation.