Type A
|
Code |
Competences Specific | | A1 |
Apply basic knowledge of mathematics, physics, chemistry and biology to oenology. |
| A12 |
Produce different types of sparkling wines and other fermented drinks |
Type B
|
Code |
Competences Transversal |
Type C
|
Code |
Competences Nuclear |
Type A
|
Code |
Learning outcomes |
| A1 |
Ser capaç de seleccionar el mètode d'anàlisi més adequat al problema enològic plantejat
| | A12 |
Conèixer el procés tecnològic d’elaboració de destil·lats.
Disposar de la capacitat d’associar percepcions sensorials amb la composició del producte a fi de poder modificar els processos.
|
Type B
|
Code |
Learning outcomes |
Type C
|
Code |
Learning outcomes |
Topic |
Sub-topic |
Tema 1: Història de la destil·lació |
|
Tema 2. Mètodes de destil·lació i equips |
2.1. Destil·lació discontinua: alambins i columnes de destil·lació
2.2. Destil·lació continua
|
Tema 3 Anàlisi sensorial de destil·lats |
|
Tema 4 Legislació de les begudes espirituoses |
|
Tema 5.Tipus de destil·lats. Matèries primeres.
|
Raïm, canya sucre, remolatxa, cereals, atzavara, fruites |
Tema 6. Destil·lats congènerics.
|
6.1. Derivats del raïm: Brandi (Cognac, Armangac), Pisco
6.2. Destil·lats derivats de cereals: Whisky, bourbon
6.3. Destil·lats derivats de la canya de sucre: Rom, cachaça
6.4 Destil·lats derivats de l’atzavara: Tequila, mezcal
6.5 Destil·lats de fruites: Pera, albercoc, pruna, poma, altres |
Tema 7 Destil·lats no congènerics
|
7.1.Ginebra
7.2. Vodka
|
Tema 8 Licors |
Licors d’herbes
Licors de cafè
Licors anisats,
|
Methodologies :: Tests |
|
Competences |
(*) Class hours
|
Hours outside the classroom
|
(**) Total hours |
Introductory activities |
|
1 |
1 |
2 |
Lecture |
|
14 |
28 |
42 |
Tasting sessions |
|
15 |
15 |
30 |
Personal tuition |
|
1 |
0 |
1 |
|
Mixed tests |
|
2 |
0 |
2 |
|
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher. (**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students. |
Methodologies
|
Description |
Introductory activities |
presentació del curs |
Lecture |
sessió magistral |
Tasting sessions |
Realització de tastos de begudes destil.lades a la sala de tast. Analitzaran els diferents productes. |
Personal tuition |
Resolució dubtes |
Description |
Cita prèvia per correu electrònic francisco.lopez@urv.cat al despatx. També a través de moodle.
|
Methodologies |
Competences
|
Description |
Weight |
|
|
|
|
Tasting sessions |
|
Assistència obligatòria, necessari justificar absència a les sessions de tast. Farà una prova pràctica de tast |
30% |
Mixed tests |
|
Una prova escrita durant el curs.
Però és necessari haver assistit a les sessions de tast obligatòriament
|
70% |
Others |
|
|
|
|
Other comments and second exam session |
Avaluació de la segona convocatòria serà un examen del temari no superat a l'avaluació continuada. Mantindran criteris d'avaluació, conservant-se les notes de pràctiques de laboratori i altres. Durant les proves avaluatives, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells alectrònics que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora |
Basic |
|
|
Complementary |
Antonio Madrid Vicente, Elaboración De Bebidas Alcohólicas De Alta Graduación, ,
Buglass, Alan J., Handbook of alcoholic beverages : technical, analytical and nutritional aspects, , Chichester : Wiley, cop. 2011
Piggott, John, Alcoholic beverages. Sensory evaluation and consumer research, , Oxford, Woodhead Publishing, 2012
Maria Kosseva (Editor), V.K. Joshi (Editor), P.S. Panesar, Science and Technology of Fruit Wine Production, ,
|
|
Subjects that it is recommended to have taken before |
VINICULTURAL BY-PRODUCTS/19224114 |
|
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation. |
|