IDENTIFYING DATA 2019_20
Subject (*) WORK PLACEMENT Code 19224401
Study programme
Bachelor's Degree in Oenology (2014)
Cycle 1st
Descriptors Credits Type Year Period
15 Compulsory work placement Fourth 1Q
Language
Català
Department Biochemistry and Biotechnology
Chemical Engineering
Analytical Chemistry and Organic Chemistry
Coordinator
ROZÈS , NICOLAS ANDRE LOUIS
E-mail laura.acena@urv.cat
francisco.lopez@urv.cat
montserrat.poblet@urv.cat
mireia.giralt@urv.cat
nicolasrozes@urv.cat
Lecturers
ACEÑA MUÑOZ, LAURA
LÓPEZ BONILLO, FRANCISCO
POBLET ICART, MARIA MONTSERRAT
GIRALT ESTEVE, MIREIA
ROZÈS , NICOLAS ANDRE LOUIS
Web
General description and relevant information Es tracta que l'alumnat realiti una estada pràctica en una empresa del sector vitivinícola. Al final de la estada en pràctiques l'alumne/a haurà de presentar una memòria escrita en la qual es farà menció i descripció de totes les tasques realitzades

Competences
Type A Code Competences Specific
 A3 Use quality criteria and knowledge of edaphology, climatology and viniculture to monitor raw material production in accordance with the regulations
 A4 Participate in programming and designing new wine-production facilities or modifying existing ones
 A5 Participate in innovation wine-producing programmes
 A6 Monitor the transformation of grapes into wine whilst taking into account the type of product desired, the national and international regulations and the hygiene regulations and by applying knowledge of oenological practices and wine treatments
 A7 Manage and lead all of the activities regarding quality control in a wine company
 A8 Manage a wine company using sustainability criteria
 A9 Find solutions to specific problems relating to wine production by analysing and interpreting results
 A10 Integrate historical, geographic, social and health aspects into the ambit of oenology and wine production
 A11 Design a marketing plan in the field of wine production
 A12 Produce different types of sparkling wines and other fermented drinks
Type B Code Competences Transversal
 CT5 Communicate information clearly and precisely to a variety of audiences.
 CT6 Identify their learning process and their academic and professional careers.
 CT7 Apply ethical principles and social responsibility as a citizen and a professional.
Type C Code Competences Nuclear

Learning outcomes
Type A Code Learning outcomes
 A3 Posar en funcionament, en un àmbit professional i de manera integrada, tota una sèrie de coneixements que s'apliquen a l'enologia i la viticultura
 A4 Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny basic del procés d’elaboració de vins i productes derivats.
 A5 Conèixer institucions i organismes vinculats a l'enologia i viticultura
 A6 Disposar dels criteris necessaris per a decidir, controlar i dirigir la verema així com l'entrada al celler
Conèixer i utilitzar els mitjans tècnics més freqüentment utilitzats pels professionals de l 'àmbit
 A7 Ser capaç de redactar un resum de la seva activitat.
 A8 Disposar dels coneixements necessaris per dirigir a els processos de fermentació i vinificació en funció de la qualitat de la matèria primera i tipologia de vi a elaborar.
 A9 Disposar dels Coneixements necessaris per interpretar els analítiques químiques i sensorials del producte i actuar en conseqüència.
 A10 Conèixer els orígens i l’evolució de l'enologia i la viticultura a diferents civilitzacions i amb un aspecte crític.
 A11 Conèixer a els principis del màrqueting. Tenir a els Coneixements necessaris a les Tècniques de comunicació, promoció i distribució dels vins d'una empresa.
 A12 Disposar dels Coneixements Específics per a l’elaboració de vins escumosos i altres begudes fermentades.
Type B Code Learning outcomes
 CT5 Produce quality texts that have no grammatical or spelling errors, are properly structured and make appropriate and consistent use of formal and bibliographic conventions. (Quality)
Draw up texts that are structured, clear, cohesive, rich and of the appropriate length. (Discourse construction)
Draw up texts that are appropriate to the communicative situation, consistent and persuasive. (Efficiency)
 CT6 Raise their academic and professional self-awareness. (Self-awareness)
Identify their own learning process. (Learning)
Analyse the professional environment of their speciality. (Environment)
Design academic and professional tracks. (Tracks)
 CT7 Be aware of the inequalities and the discrimination caused by gender and other factors, and understand the reasons that account for it. (Equality)
Be able to identify major environmental problems. (Environment)
Recognise and reflect on social needs and problems, and get involved in improving the community. (Social responsibility as a citizen)
Recognise the ethical and deontological concepts in their field of expertise, show an ability for criticism and dialogue, and respect the rules and regulations that members of the university community must abide by. (Ethics)
Type C Code Learning outcomes

Selection technique and assignment
Procedures

El procediment constarà d’una reunió inicial, convocada pel Responsable d’Ensenyament i el Coordinador/a de les Pràctiques Externes, amb els alumnes del tercer curs del Grau en Enologia abans del final del segon quadrimestre del tercer curs per concretar les preferències de l’alumnat, que es respectaran tant com es pugui.

Els alumnes podran proposar Centre Receptor per fer l’estada en pràctiques omplint una Fitxa de Sol·licitud abans del 31 de maig. Aquesta sol·licitud serà avaluada per una comissió d’experts (com a mínim composada pel Responsable d’Ensenyament i el Coordinador de Pràctiques Externes) que comunicarà a l’estudiant si la proposta ha estat acceptada en un període màxim de 15 dies. En cas que sigui necessari es podrà avançar el procés a iniciativa de l’alumn


Planning
Methodologies  ::  Tests
  Competences (*) Class hours
Hours outside the classroom
(**) Total hours
Introductory activities
1 1 2
Selection/assignation of an external work experience programme
1 0 1
Mechanisms for coordinating and monitoring external work experience
1 1 2
Work placement
A3
A4
A5
A6
A7
A8
A9
A10
A11
A12
CT6
0 335 335
Report
A3
A4
A5
A6
A7
A8
A9
A10
A11
A12
CT5
CT7
0 35 35
 
 
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher.
(**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students.

Specific action plan / execution
  Description
Introductory activities El procediment constarà d’una reunió inicial, convocada pel Responsable d’Ensenyament i el Coordinador/a de les Pràctiques Externes, amb els alumnes del tercer curs del Grau en Enologia abans del final del segon quadrimestre del tercer curs per concretar les preferències de l’alumnat, que es respectaran tant com es pugui.
Els alumnes podran proposar Centre Receptor per fer l’estada en pràctiques omplint una Fitxa de Sol•licitud abans del 31 de maig. Aquesta sol•licitud serà avaluada per una comissió d’experts (com a mínim composada pel Responsable d’Ensenyament i el Coordinador de Pràctiques Externes) que comunicarà a l’estudiant si la proposta ha estat acceptada en un període màxim de 15 dies. En cas que sigui necessari es podrà avançar el procés a iniciativa de l’alumne
Mechanisms for coordinating and monitoring external work experience
Work placement S'aplica la normativa exposada al següent enllaç:

http://www.fe.urv.cat/media/upload/arxius/qualitat/pract_ext/normativa_pe__facultat_enologia2017-jdf_final.pdf
Report

Coordination and monitoring mechanisms
Es durà a terme una coordinació interna (per part de la universitat) i una coordinació externa (per part del centre de pràctiques).
Description

Normativa de Pràctiques Externes de la Facultat d'Enologia:


http://www.fe.urv.cat/media/upload/arxius/qualitat/pract_ext/normativa_pe__facultat_enologia2017-jdf_final.pdf

Evaluation criteria and procedures
Es durà a terme una avaluació interna (per part de la universitat), una valoració externa (per part del centre de pràctiques) i una autovaloració (per part de l’estudiant).
Methodologies Competences Description Weight        
Report
A3
A4
A5
A6
A7
A8
A9
A10
A11
A12
CT5
CT7
- Avaluació interna: La Comissió Avaluadora disposa de 15 dies per valorar la memòria
escrita. Després de reunir-se, el tribunal qualifica el treball de l’estudiant. Aquesta valoració representa el 75% de la nota.


- Avaluació externa: El tribunal valora el full d’avaluació de l’estada de l’estudiant
emplenat per l’empresa acollidora, que s’adjunta a aquesta normativa. Aquesta
valoració representa el 25% de la nota.
75 %

+

25%
Others
 
Other comments and second exam session

Sources of information

Basic

Complementary

Recommendations


 
Other comments
Per poder cursar l’assignatura Pràctiques Externes és recomanable haver superat les assignatures de formació bàsica del grau. Amb caràcter general, han de tenir superats el 60% (144 crèdits) del total de crèdits necessaris per assolir el títol.
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation.