Type A
|
Code |
Competences Specific | | A3 |
Use quality criteria and knowledge of edaphology, climatology and viniculture to monitor raw material production in accordance with the regulations |
| A4 |
Participate in programming and designing new wine-production facilities or modifying existing ones |
| A5 |
Participate in innovation wine-producing programmes |
| A6 |
Monitor the transformation of grapes into wine whilst taking into account the type of product desired, the national and international regulations and the hygiene regulations and by applying knowledge of oenological practices and wine treatments |
| A7 |
Manage and lead all of the activities regarding quality control in a wine company |
| A8 |
Manage a wine company using sustainability criteria |
| A9 |
Find solutions to specific problems relating to wine production by analysing and interpreting results |
| A10 |
Integrate historical, geographic, social and health aspects into the ambit of oenology and wine production |
| A11 |
Design a marketing plan in the field of wine production |
| A12 |
Produce different types of sparkling wines and other fermented drinks |
Type B
|
Code |
Competences Transversal | | CT5 |
Communicate information clearly and precisely to a variety of audiences. |
| CT6 |
Identify their learning process and their academic and professional careers. |
| CT7 |
Apply ethical principles and social responsibility as a citizen and a professional. |
Type C
|
Code |
Competences Nuclear |
Type A
|
Code |
Learning outcomes |
| A3 |
Posar en funcionament, en un àmbit professional i de manera integrada, tota una sèrie de coneixements que s'apliquen a l'enologia i la viticultura
| | A4 |
Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny basic del procés d’elaboració de vins i productes derivats.
| | A5 |
Conèixer institucions i organismes vinculats a l'enologia i viticultura
| | A6 |
Disposar dels criteris necessaris per a decidir, controlar i dirigir la verema així com l'entrada al celler
Conèixer i utilitzar els mitjans tècnics més freqüentment utilitzats pels professionals de l 'àmbit
| | A7 |
Ser capaç de redactar un resum de la seva activitat.
| | A8 |
Disposar dels coneixements necessaris per dirigir a els processos de fermentació i vinificació en funció de la qualitat de la matèria primera i tipologia de vi a elaborar.
| | A9 |
Disposar dels Coneixements necessaris per interpretar els analítiques químiques i sensorials del producte i actuar en conseqüència.
| | A10 |
Conèixer els orígens i l’evolució de l'enologia i la viticultura a diferents civilitzacions i amb un aspecte crític.
| | A11 |
Conèixer a els principis del màrqueting. Tenir a els Coneixements necessaris a les Tècniques de comunicació, promoció i distribució dels vins d'una empresa.
| | A12 |
Disposar dels Coneixements Específics per a l’elaboració de vins escumosos i altres begudes fermentades.
|
Type B
|
Code |
Learning outcomes |
| CT5 |
Produce quality texts that have no grammatical or spelling errors, are properly structured and make appropriate and consistent use of formal and bibliographic conventions. (Quality)
Draw up texts that are structured, clear, cohesive, rich and of the appropriate length. (Discourse construction)
Draw up texts that are appropriate to the communicative situation, consistent and persuasive. (Efficiency)
| | CT6 |
Raise their academic and professional self-awareness. (Self-awareness)
Identify their own learning process. (Learning)
Analyse the professional environment of their speciality. (Environment)
Design academic and professional tracks. (Tracks)
| | CT7 |
Be aware of the inequalities and the discrimination caused by gender and other factors, and understand the reasons that account for it. (Equality)
Be able to identify major environmental problems. (Environment)
Recognise and reflect on social needs and problems, and get involved in improving the community. (Social responsibility as a citizen)
Recognise the ethical and deontological concepts in their field of expertise, show an ability for criticism and dialogue, and respect the rules and regulations that members of the university community must abide by. (Ethics)
|
Type C
|
Code |
Learning outcomes |
Selection technique and assignment |
Procedures |
El procediment constarà d’una reunió inicial, convocada pel Responsable d’Ensenyament i el Coordinador/a de les Pràctiques Externes, amb els alumnes del tercer curs del Grau en Enologia abans del final del segon quadrimestre del tercer curs per concretar les preferències de l’alumnat, que es respectaran tant com es pugui. Els alumnes podran proposar Centre Receptor per fer l’estada en pràctiques omplint una Fitxa de Sol·licitud abans del 31 de maig. Aquesta sol·licitud serà avaluada per una comissió d’experts (com a mínim composada pel Responsable d’Ensenyament i el Coordinador de Pràctiques Externes) que comunicarà a l’estudiant si la proposta ha estat acceptada en un període màxim de 15 dies. En cas que sigui necessari es podrà avançar el procés a iniciativa de l’alumn |
Methodologies :: Tests |
|
Competences |
(*) Class hours
|
Hours outside the classroom
|
(**) Total hours |
Introductory activities |
|
1 |
1 |
2 |
Selection/assignation of an external work experience programme |
|
1 |
0 |
1 |
Mechanisms for coordinating and monitoring external work experience |
|
1 |
1 |
2 |
Work placement |
|
0 |
335 |
335 |
Report |
|
0 |
35 |
35 |
|
|
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher. (**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students. |
Specific action plan / execution |
|
Description |
Introductory activities |
El procediment constarà d’una reunió inicial, convocada pel Responsable d’Ensenyament i el Coordinador/a de les Pràctiques Externes, amb els alumnes del tercer curs del Grau en Enologia abans del final del segon quadrimestre del tercer curs per concretar les preferències de l’alumnat, que es respectaran tant com es pugui.
Els alumnes podran proposar Centre Receptor per fer l’estada en pràctiques omplint una Fitxa de Sol•licitud abans del 31 de maig. Aquesta sol•licitud serà avaluada per una comissió d’experts (com a mínim composada pel Responsable d’Ensenyament i el Coordinador de Pràctiques Externes) que comunicarà a l’estudiant si la proposta ha estat acceptada en un període màxim de 15 dies. En cas que sigui necessari es podrà avançar el procés a iniciativa de l’alumne |
Mechanisms for coordinating and monitoring external work experience |
|
Work placement |
S'aplica la normativa exposada al següent enllaç:
http://www.fe.urv.cat/media/upload/arxius/qualitat/pract_ext/normativa_pe__facultat_enologia2017-jdf_final.pdf |
Report |
|
Coordination and monitoring mechanisms |
Es durà a terme una coordinació interna (per part de la universitat) i una coordinació externa (per part del centre de pràctiques). |
Description
|
Normativa de Pràctiques Externes de la Facultat d'Enologia:
http://www.fe.urv.cat/media/upload/arxius/qualitat/pract_ext/normativa_pe__facultat_enologia2017-jdf_final.pdf |
Evaluation criteria and procedures |
Es durà a terme una avaluació interna (per part de la universitat), una valoració externa (per part del centre de pràctiques) i una autovaloració (per part de l’estudiant). |
Methodologies |
Competences |
Description |
Weight |
|
|
|
|
Report |
|
- Avaluació interna: La Comissió Avaluadora disposa de 15 dies per valorar la memòria
escrita. Després de reunir-se, el tribunal qualifica el treball de l’estudiant. Aquesta valoració representa el 75% de la nota.
- Avaluació externa: El tribunal valora el full d’avaluació de l’estada de l’estudiant
emplenat per l’empresa acollidora, que s’adjunta a aquesta normativa. Aquesta
valoració representa el 25% de la nota. |
75 %
+
25% |
|
Others |
|
|
|
|
Other comments and second exam session |
|
Basic |
|
|
Complementary |
|
|
|
Other comments |
Per poder cursar l’assignatura Pràctiques Externes és recomanable haver superat les
assignatures de formació bàsica del grau. Amb caràcter general, han de tenir superats el
60% (144 crèdits) del total de crèdits necessaris per assolir el títol. |
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation. |
|