Type A
|
Code |
Competences Specific | | A1 |
Develop a thorough knowledge of chemical, biological and technological processes and of the latest scientific and technical advances involved in the production of fermented beverages, from the raw material to the final product |
| A3 |
Use the latest scientific advances to develop a thorough knowledge of the useful and detrimental microorganisms involved in the production of fermented beverages and understand how they influence the properties of the final product |
| A9 |
Manage information and knowledge using the scientific and technical literature in the field of food science and technology |
Type B
|
Code |
Competences Transversal | | CT3 |
Resoldre problemes complexes de manera crítica, creativa i innovadora en contextos multidisciplinars. |
Type C
|
Code |
Competences Nuclear |
Type A
|
Code |
Learning outcomes |
| A1 |
Reconèixer els microorganismes implicats i les bases bioquímiques del procès d'elaboració de cervesa.
| | A3 |
Reconèixer les característiques que distingeixen els diferents tipus de cervesa segons els microorganismes implicats.
Reconèixer els microorganismes implicats i les bases bioquímiques del procès d'elaboració de cervesa.
Saber identificar els principals defectes de les cerveses, identificar el seu origen i proposar solucions.
| | A9 |
Gestionar les fonts d'informació i la bibliografia relacionada amb la microbiologia de la fermentació.
|
Type B
|
Code |
Learning outcomes |
| CT3 |
Reconèixer la situació plantejada com un problema en un entorn multidisciplinari, investigador o professional, i afrontar-lo de manera activa. (Comprensió)
Seguir un mètode sistemàtic amb un enfocament global per dividir un problema complex en parts i per identificar les causes aplicant el coneixement científic i professional. (Anàlisi)
Dissenyar una solució nova utilitzant els recursos necessaris i disponibles per tal d’afrontar el problema. (Creativitat)
Elaborar un model realista que concreti tots els aspectes de la solució proposada. (Innovació)
Avaluar el model proposat contrastant-lo amb el context real d’aplicació i ser capaç de trobar limitacions i proposar millores. (Avaluació)
|
Type C
|
Code |
Learning outcomes |
Topic |
Sub-topic |
Tema 1. Introducció a la microbiologia cervecera. Perspectiva històrica. |
|
Tema 2. Característiques principals dels llevats cervesers (lager o ale). Requerimients nutricionals. Efecte sobre la fermentació. Floculació. |
|
Tema 3. Metabolisme dels llevats: fermentació alcohòlica, i producció de metabòlits secundaris. Origen de les substàncies aromàtiques i els defectes. |
|
Tema 4. Gestió d’inòculs del llevat. Propagació del cultiu pur del llevat. Fermentacions espontànies (cerveses lambic). |
|
Tema 5. Microorganismes potencialment contaminants. Mètodes de control microbiològic |
|
Methodologies :: Tests |
|
Competences |
(*) Class hours
|
Hours outside the classroom
|
(**) Total hours |
Introductory activities |
|
1 |
0 |
1 |
Lecture |
|
8 |
16 |
24 |
Laboratory practicals |
|
20 |
20 |
40 |
Seminars |
|
4 |
6 |
10 |
Personal attention |
|
1 |
0 |
1 |
|
Mixed tests |
|
2 |
0 |
2 |
|
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher. (**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students. |
Methodologies
|
Description |
Introductory activities |
Presentació dels diferents blocs temàtics de la assignatura |
Lecture |
Exposició dels continguts teòrics de l'assignatura, ja sigui a classe o publicació dels materials en el Moodle. |
Laboratory practicals |
Realització de pràctiques de laboratori relacionades amb la gestió de inòculs i control microbiològic en l'elaboració de cervesa. |
Seminars |
Ampliació d'alguns continguts donats a les sessions magistrals, mitjançant diferents activitats (conferències específiques, tasques en línia, discussió d'articles, ..) |
Personal attention |
L'alumne pot fer les consultes al professor mitjançant cita prèvia, el fòrum de dubtes o correu electrònic |
Description |
L'alumne pot fer les consultes al professor mitjançant cita prèvia, el fòrum de dubtes o correu electrònic |
Methodologies |
Competences
|
Description |
Weight |
|
|
|
|
Laboratory practicals |
|
S'avaluarà l'informe de les pràctiques així com la participació i actitud durant les mateixes |
15% |
Seminars |
|
S'avaluaran les diferents activitats realitzades durant els seminaris, així com les tasques a realitzar fora de l'aula. |
15% |
Mixed tests |
|
Se evaluaran los contenidos dados en clase mediante pruebas mixtas |
70% |
Others |
|
|
|
|
Other comments and second exam session |
L'assignatura té convocatòria única. Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tauletes i altres aparells que no estiguin expressament autoritzats per a la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Basic |
Kunze, Wolfgang, Tecnología para cerveceros y malteros , VLB Berlin, 2006
Chirs Boulton, David Quain, Brewing yeast and fermentation, Blackwell Science, 2001
F.G. Priest and I.Campbell, Brewing microbiology, Aspen Publishers, 1999
|
|
Complementary |
|
|
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation. |
|