Type A
|
Code |
Competences Specific | | A1.1 |
Aplicar efectivament el coneixement de les matèries bàsiques, científiques i tecnològiques pròpies de l'enginyeria |
| A2.1 |
Manejar especificacions, reglaments i normes d'obligat compliment |
Type B
|
Code |
Competences Transversal |
Type C
|
Code |
Competences Nuclear | | C1.4 |
Be able to express themselves correctly both orally and in writing in one of the two official languages of the URV |
Type A
|
Code |
Learning outcomes |
| A1.1 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de la gestió i aprofitament de subproductes agroindustrials.
Coneix el concepte de valorització de subproductes i identificar les tipologies de producte final i les seves aplicacions.
Diferencia les tecnologies aplicades a la valorització de subproductes alimentaris.
Distingeix els subproductes de les principals indústries agroalimentàries.
| | A2.1 |
Coneix i aplica especificacions, reglaments i normes relacionades amb el medi ambient
|
Type B
|
Code |
Learning outcomes |
Type C
|
Code |
Learning outcomes |
| C1.4 |
Produce grammatically correct written texts
Produce well-structured, clear and rich written texts
Produce written texts that are appropriate to the communicative situation
|
Topic |
Sub-topic |
1. Industria agroalimetaria: residus generats, problemàtica i normativa |
|
2. Valorització de subproductes: tipologia del productes final i principals aplicacions. |
|
3. Tecnologies aplicades a la valorització de subproductes agroalimentaris. |
|
4. Aprofitament de subproductes d'indústria agroalimentària. |
4.1 Indústria pesquera
4.2 Indústria càrnica
4.3 Indústria làctea
4.4 Indústria vinícola
4.5 Subprodcutes vegetals |
Methodologies :: Tests |
|
Competences |
(*) Class hours
|
Hours outside the classroom
|
(**) Total hours |
Introductory activities |
|
1 |
0 |
1 |
Lecture |
|
12 |
24 |
36 |
Seminars |
|
4 |
6 |
10 |
Problem solving, classroom exercises |
|
4 |
6 |
10 |
Case study |
|
5 |
7.5 |
12.5 |
Personal tuition |
|
1.5 |
0 |
1.5 |
|
Extended-answer tests |
|
2 |
0 |
2 |
Objective short-answer tests |
|
2 |
0 |
2 |
|
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher. (**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students. |
Methodologies
|
Description |
Introductory activities |
Activitats encaminades a prendre contacte i a recollir informació dels alumnes i presentació de l’assignatura. |
Lecture |
Exposició dels continguts de l'assignatura. |
Seminars |
Treball en profunditat d'un tema (monogràfic), ampliant i relacionant amb els continguts impartits en les sessions magistrals. |
Problem solving, classroom exercises |
Formulació, anàlisi, resolució i debat d'un problema o exercici, relacionat amb la temàtica de l'assignatura. |
Case study |
Plantejament d’una situació (real o simulada) en la que ha de treballar l’estudiant per donar una solució argumentada al tema, resoldre una sèrie de preguntes concretes o realitzar una reflexió global. |
Personal tuition |
Temps que cada professor té reservat per atendre i resoldre dubtes als estudiants. |
Description |
Atenció al despatx 317 de l'ETSEQ. Telefon 977558504. Correu electrònic: carme.guell@urv.cat.
L'horari s'informarà a través de la pàgina de l'assignatura en l'entorn virtual de formació de la URV quan comenci el curs. |
Methodologies |
Competences
|
Description |
Weight |
|
|
|
|
Case study |
|
L'estudiant ha de donar resposta al cas pràctic plantejat, plasmant de manera pràctica, els coneixements teòrics i pràctics de l'assignatura. |
40% |
Extended-answer tests |
|
Proves que inclouen preguntes obertes sobre un tema. L'estudiant ha de desenvolupar, relacionar, organitzar i presentar els coneixements que té sobre la matèria. La resposta que dóna l'estudiant és extensa. |
30% |
Objective short-answer tests |
|
Proves que inclouen preguntes directes sobre un aspecte concret. L'estudiant ha de respondre de manera directa mitjançant els coneixements que té sobre la matèria. La resposta que dóna l'estudiant és breu. |
30% |
Others |
|
|
|
|
Other comments and second exam session |
L'avaluació de la segona convocatòria es realitzarà de la forma següent: 40% resolució de supòsits pràctics/estudi de casos (realitzat durant el curs); 60% prova de continguts realitzada en la segona convocatòria. |
Basic |
K. Waldron, Editor, Handbook of waste management and co-product recovery in food processing, CRC Press LLC, Boca Raton, Florida, 2007
V. Oreopoulou & W. Russ, editors, Utilization of by-products and treatment of waste in the food industry, Sringer, New York, USA, 2007
|
|
Complementary |
J.M. Dalzell, Food Industry and the environment, Blackie Academic & Professional, Suffolk, UK, 1994
L.k. Wang, Y-T. Hung, H. H. Lo, C. Yapijakis, editors, Tratamiento de los residuos de la industria del procesado de alimentos, Editorial Acribia, S.A. Zaragoza, España, 2006
, Manual de bones pràctiques ambientals per al sector alimentari, Generalitat de Catalunya, Departament de Medi Ambient, 2001
, Prevenció de la contaminació en la indústrial làctia, Generalitat de Catalunya, Departament de Medi Ambient, 2003
, Prevenció de la contaminació en la producció d'oli d'oliva, Generalitat de Catalunya, Departament de Medi Ambient, 2001
, Prevenció de la contaminació en la indústria càrnica, Generalitat de Catalunya, Departament de Medi Ambient, 2003
|
|
Subjects that are recommended to be taken simultaneously |
ENVIRONMENTAL TECHNOLOGY/20214111 | FOOD PROCESS ENGINEERING II/20214118 |
|
Subjects that it is recommended to have taken before |
PROCESSING FOOD USING HEAT AND COLD/20214115 | FOOD PROCESS ENGINEERING I/20214114 |
|
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation. |
|