DATOS IDENTIFICATIVOS 2013_14
Asignatura (*) INGENIERÍA DE PROCESOS AGROALIMENTARIOS II Código 20214118
Titulación
Grado de Ingeniería Agroalimentaria (2010)
Ciclo
Descriptores Cr.totales Tipo Curso Periodo
3 Obligatoria Cuarto Primero
Lengua de impartición
Català
Departamento Ingeniería Química
Coordinador/a
FERRANDO COGOLLOS, MARIA MONTSERRAT
Correo-e montse.ferrando@urv.cat
Profesores/as
FERRANDO COGOLLOS, MARIA MONTSERRAT
Web
Descripción general e información relevante Aquesta assignatura amplia els continguts de l'aassignatura Enginyeria de Processos Agroalimentaris I

Competencias
Tipo A Código Competencias Específicas
 A1.1 Aplicar efectivamente el conocimiento de las materias básicas, científicas y tecnológicas propias de la ingeniería
Tipo B Código Competencias Transversales
Tipo C Código Competencias Nucleares
 C1.4 Expresarse correctamente de manera oral y escrita en una de las dos lenguas oficiales de la URV.

Resultados de aprendizaje
Tipo A Código Resultados de aprendizaje
 A1.1 Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis d'Enginyeria i tecnologia dels aliments: Enginyeria i operacions bàsiques d'aliments; Tecnologia d'aliments; Processos en les indústries agroalimentàries. Modelització i optimització.
Diferencia entre les diferents operacions de separació per membranes.
Distingeix els diferents materials i la seva aplicació en l'envasat d'aliments.
Diferencia entre bioreactor continu i discontinu, aplica els principis de cinètica enzimàtica i microbiana i els conceptes de reactors ideals al disseny de bioreactors.
Tipo B Código Resultados de aprendizaje
Tipo C Código Resultados de aprendizaje
 C1.4 Produce un texto oral gramaticalmente correcto.
Produce un texto oral bien estructurado, claro y eficaz.
Produce un texto oral adecuado a la situación comunicativa.
Produce un texto escrito gramaticalmente correcto.
Produce un texto escrito bien estructurado, claro y rico.
Produce un texto escrito adecuado a la situación comunicativa.

Contenidos
tema Subtema
1. Operacions controlades per transferència de matèria i energia. 1.1 Evaporadors d’efecte múltiple
1.2 Dissenys d’assecadors.
2 Filtració i separació per membranes.


2.1 Principis de la filtració
2.2 Microfiltració, ultrafiltració i osmosi inversa.
3. Introducció a l’envasat d’aliments 3.1 Materials en envasat d’aliments i criteris de selecció.
3.2 Tipus de contenidors i sistemes d’envasat.
3.3 Aplicació en MAP

Planificación
Metodologías  ::  Pruebas
  Competencias (*) Horas en clase
Horas fuera de clase
(**) Horas totales
Actividades introductorias
0.5 0.75 1.25
Sesión magistral
A1.1
10.5 15.75 26.25
Resolución de problemas/ejercicios en el aula ordinaria
A1.1
C1.4
13 19.5 32.5
Atención personalizada
1 1.5 2.5
 
Pruebas prácticas
A1.1
C1.4
2 3 5
Pruebas mixtas
A1.1
C1.4
3 4.5 7.5
 
(*) En el caso de docencia no presencial, serán las horas de trabajo con soporte virtual del profesor.
(**) Los datos que aparecen en la tabla de planificación son de carácter orientativo, considerando la heterogeneidad de los alumnos

Metodologías
Metodologías
  descripción
Actividades introductorias Activitats encaminades a presentar l’assignatura.
Sesión magistral Exposició dels continguts de l'assignatura.
Resolución de problemas/ejercicios en el aula ordinaria Formulació, anàlisi, resolució d'un problema o exercici, que els etsudiants realitzaran de manera individual i/o en grup.
Atención personalizada Temps per atendre i resoldre dubtes dels estudiants.

Atención personalizada
descripción
Per contactar amb el professor de l'assignatura, les dades de contacte són: Despatx 317 de l'ETSEQ Te. 977 558505 montse.ferrando@urv.cat A través de la pàgina moodle de l'assignatura

Evaluación
Metodologías Competencias descripción Peso        
Pruebas prácticas
A1.1
C1.4
Proves que inclouen activitats, problemes o casos a resoldre. Aquestes es resoldran de forma individual i/o en grup a l'aula o fóra d'ella. 35%
Pruebas mixtas
A1.1
C1.4
Proves que combinen preguntes de desenvolupament i preguntes objectives curtes. La nota mínima en aquesta part ha de ser 4 per poder aprovar l'assignatura. 65%
Otros  
 
Otros comentarios y segunda convocatoria

L'avaluació de la segona convocatòria es realitzarà de la forma següent:

35% Proves pràctiques (realitzat durant el curs)
65% Prova mixta de continguts realitzada en la segona convocatòria (La nota mínima en aquesta part ha de ser 4 per poder aprovar l'assignatura)

En qualsevol de les dues convocatòries, queda prohibit l'ús o tinença de dispositius de comunicació i transmissió de dades durant la realització de les proves a excepció del consentiment exprés del professor.


Fuentes de información

Básica Albert Ibarz, Gustavo V. Barbosa-Cánovas, OPERACIONES UNITARIAS EN LA INGENIERIA DE ALIMENTOS, , Madrid : Mundi Prensa, 2005

Complementária Kenneth J. Valentas, Enrique Rotstein, R. Paul Singh, Handbook of food engineering practice, , Boca Raton, Fla. : CRC Press, cop. 1997
Xiao Dong Chen, Arun S. Mujumdar, Drying technologies in food processing, , Oxford : Blackwell, 2008
Marcel Mulder, Basic principles of membrane technology, , Dordrecht [etc.] : Kluwer Academic, cop. 1996

Recomendaciones


Asignaturas que se recomienda haber cursado previamente
INGENIERÍA DE PROCESOS AGROALIMENTARIOS I/20214114
(*)La Guía docente es el documento donde se visualiza la propuesta académica de la URV. Este documento es público y no es modificable, excepto en casos excepcionales revisados por el órgano competente o debidamente revisado de acuerdo la normativa vigente.