Tipo A
|
Código |
Competencias Específicas | | A1.1 |
Aplicar efectivamente el conocimiento de las materias básicas, científicas y tecnológicas propias de la ingeniería |
Tipo B
|
Código |
Competencias Transversales |
Tipo C
|
Código |
Competencias Nucleares | | C1.4 |
Expresarse correctamente de manera oral y escrita en una de las dos lenguas oficiales de la URV. |
Resultados de aprendizaje |
Tipo A
|
Código |
Resultados de aprendizaje |
| A1.1 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis d'Enginyeria i tecnologia dels aliments: Enginyeria i operacions bàsiques d'aliments; Tecnologia d'aliments; Processos en les indústries agroalimentàries. Modelització i optimització.
Diferencia entre les diferents operacions de separació per membranes.
Distingeix els diferents materials i la seva aplicació en l'envasat d'aliments.
Diferencia entre bioreactor continu i discontinu, aplica els principis de cinètica enzimàtica i microbiana i els conceptes de reactors ideals al disseny de bioreactors.
|
Tipo B
|
Código |
Resultados de aprendizaje |
Tipo C
|
Código |
Resultados de aprendizaje |
| C1.4 |
Produce un texto oral gramaticalmente correcto.
Produce un texto oral bien estructurado, claro y eficaz.
Produce un texto oral adecuado a la situación comunicativa.
Produce un texto escrito gramaticalmente correcto.
Produce un texto escrito bien estructurado, claro y rico.
Produce un texto escrito adecuado a la situación comunicativa.
|
tema |
Subtema |
1. Operacions controlades per transferència de matèria i energia. |
1.1 Evaporadors d’efecte múltiple
1.2 Dissenys d’assecadors. |
2 Filtració i separació per membranes.
|
2.1 Principis de la filtració
2.2 Microfiltració, ultrafiltració i osmosi inversa. |
3. Introducció a l’envasat d’aliments |
3.1 Materials en envasat d’aliments i criteris de selecció.
3.2 Tipus de contenidors i sistemes d’envasat.
3.3 Aplicació en MAP |
Metodologías :: Pruebas |
|
Competencias |
(*) Horas en clase
|
Horas fuera de clase
|
(**) Horas totales |
Actividades introductorias |
|
0.5 |
0.75 |
1.25 |
Sesión magistral |
|
10.5 |
15.75 |
26.25 |
Resolución de problemas/ejercicios en el aula ordinaria |
|
13 |
19.5 |
32.5 |
Atención personalizada |
|
1 |
1.5 |
2.5 |
|
Pruebas prácticas |
|
2 |
3 |
5 |
Pruebas mixtas |
|
3 |
4.5 |
7.5 |
|
(*) En el caso de docencia no presencial, serán las horas de trabajo con soporte virtual del profesor. (**) Los datos que aparecen en la tabla de planificación son de carácter orientativo, considerando la heterogeneidad de los alumnos |
Metodologías
|
descripción |
Actividades introductorias |
Activitats encaminades a presentar l’assignatura. |
Sesión magistral |
Exposició dels continguts de l'assignatura. |
Resolución de problemas/ejercicios en el aula ordinaria |
Formulació, anàlisi, resolució d'un problema o exercici, que els etsudiants realitzaran de manera individual i/o en grup. |
Atención personalizada |
Temps per atendre i resoldre dubtes dels estudiants. |
descripción |
Per contactar amb el professor de l'assignatura, les dades de contacte són:
Despatx 317 de l'ETSEQ
Te. 977 558505
montse.ferrando@urv.cat
A través de la pàgina moodle de l'assignatura |
Metodologías |
Competencias
|
descripción |
Peso |
|
|
|
|
Pruebas prácticas |
|
Proves que inclouen activitats, problemes o casos a resoldre. Aquestes es resoldran de forma individual i/o en grup a l'aula o fóra d'ella. |
35% |
Pruebas mixtas |
|
Proves que combinen preguntes de desenvolupament i preguntes objectives curtes. La nota mínima en aquesta part ha de ser 4 per poder aprovar l'assignatura. |
65% |
Otros |
|
|
|
|
Otros comentarios y segunda convocatoria |
L'avaluació de la segona convocatòria es realitzarà de la forma següent: 35% Proves pràctiques (realitzat durant el curs) 65% Prova mixta de continguts realitzada en la segona convocatòria (La nota mínima en aquesta part ha de ser 4 per poder aprovar l'assignatura) En qualsevol de les dues convocatòries, queda prohibit l'ús o tinença de dispositius de comunicació i transmissió de dades durant la realització de les proves a excepció del consentiment exprés del professor. |
Básica |
Albert Ibarz, Gustavo V. Barbosa-Cánovas, OPERACIONES UNITARIAS EN LA INGENIERIA DE ALIMENTOS, , Madrid : Mundi Prensa, 2005
|
|
Complementária |
Kenneth J. Valentas, Enrique Rotstein, R. Paul Singh, Handbook of food engineering practice, , Boca Raton, Fla. : CRC Press, cop. 1997
Xiao Dong Chen, Arun S. Mujumdar, Drying technologies in food processing, , Oxford : Blackwell, 2008
Marcel Mulder, Basic principles of membrane technology, , Dordrecht [etc.] : Kluwer Academic, cop. 1996
|
|
Asignaturas que se recomienda haber cursado previamente |
INGENIERÍA DE PROCESOS AGROALIMENTARIOS I/20214114 |
|
(*)La Guía docente es el documento donde se visualiza la propuesta académica de la URV. Este documento es público y no es modificable, excepto en casos excepcionales revisados por el órgano competente o debidamente revisado de acuerdo la normativa vigente. |
|