IDENTIFYING DATA 2016_17
Subject (*) FOOD PROCESS ENGINEERING II Code 20214118
Study programme
Bachelor's Degree in Agricultural and Food Engineering (2010)
Cycle 1st
Descriptors Credits Type Year Period
3 Compulsory Fourth 1Q
Language
Català
Department Chemical Engineering
Coordinator
FERRANDO COGOLLOS, MARIA MONTSERRAT
E-mail montse.ferrando@urv.cat
Lecturers
FERRANDO COGOLLOS, MARIA MONTSERRAT
Web
General description and relevant information Aquesta assignatura amplia els continguts de l'aassignatura Enginyeria de Processos Agroalimentaris I

Competences
Type A Code Competences Specific
 A1.1 Aplicar efectivament el coneixement de les matèries bàsiques, científiques i tecnològiques pròpies de l'enginyeria
Type B Code Competences Transversal
Type C Code Competences Nuclear
 C1.4 Be able to express themselves correctly both orally and in writing in one of the two official languages of the URV

Learning outcomes
Type A Code Learning outcomes
 A1.1 Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis d'Enginyeria i tecnologia dels aliments: Enginyeria i operacions bàsiques d'aliments; Tecnologia d'aliments; Processos en les indústries agroalimentàries. Modelització i optimització.
Dissenya i modela sistemes d'evaporació simple i múltiple.
Diferencia entre les diferents operacions de separació per membranes.
Distingeix els diferents materials i la seva aplicació en l'envasat d'aliments.
Type B Code Learning outcomes
Type C Code Learning outcomes
 C1.4 Produce grammatically correct oral texts.
Produce well structured, clear and effective oral texts.
Produce oral texts that are appropriate to the communicative situation.
Produce grammatically correct written texts
Produce well-structured, clear and rich written texts
Produce written texts that are appropriate to the communicative situation

Contents
Topic Sub-topic
1. Evaporació 1.1 Disseny d'evaporadors d'efecte simple.
1.2 Evaporadors d’efecte múltiple

2 Filtració i separació per membranes.


2.1 Principis de la filtració
2.2 Microfiltració, ultrafiltració i osmosi inversa.
3. Introducció a l’envasat d’aliments 3.1 Materials en envasat d’aliments i criteris de selecció.
3.2 Tipus de contenidors i sistemes d’envasat.
3.3 Aplicació en MAP

Planning
Methodologies  ::  Tests
  Competences (*) Class hours
Hours outside the classroom
(**) Total hours
Introductory activities
0.5 0.75 1.25
Lecture
A1.1
10.5 15.75 26.25
Problem solving, classroom exercises
A1.1
C1.4
13 19.5 32.5
Personal tuition
1 1.5 2.5
 
Practical tests
A1.1
C1.4
2 3 5
Mixed tests
A1.1
C1.4
3 4.5 7.5
 
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher.
(**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students.

Methodologies
Methodologies
  Description
Introductory activities Activitats encaminades a presentar l’assignatura.
Lecture Exposició dels continguts de l'assignatura.
Problem solving, classroom exercises Formulació, anàlisi, resolució d'un problema o exercici, que els etsudiants realitzaran de manera individual i/o en grup.
Personal tuition Temps per atendre i resoldre dubtes dels estudiants.

Personalized attention
Description
Per contactar amb el professor de l'assignatura, les dades de contacte són: Despatx 317 de l'ETSEQ Te. 977 558505 montse.ferrando@urv.cat A través de la pàgina moodle de l'assignatura

Assessment
Methodologies Competences Description Weight        
Practical tests
A1.1
C1.4
Proves que inclouen activitats, problemes o casos a resoldre. Aquestes es resoldran de forma individual i/o en grup a l'aula o fóra d'ella. 35%
Mixed tests
A1.1
C1.4
Proves que combinen preguntes de desenvolupament i preguntes objectives curtes. La nota mínima en aquesta part ha de ser 4 per poder aprovar l'assignatura. 65%
Others  
 
Other comments and second exam session

L'avaluació de la segona convocatòria es realitzarà de la forma següent:

35% Proves pràctiques (realitzat durant el curs)
65% Prova mixta de continguts realitzada en la segona convocatòria (La nota mínima en aquesta part ha de ser 4 per poder aprovar l'assignatura)

En qualsevol de les dues convocatòries, queda prohibit l'ús o tinença de dispositius de comunicació i transmissió de dades durant la realització de les proves a excepció del consentiment exprés del professor.


Sources of information

Basic Albert Ibarz, Gustavo V. Barbosa-Cánovas, OPERACIONES UNITARIAS EN LA INGENIERIA DE ALIMENTOS, , Madrid : Mundi Prensa, 2005

Complementary Kenneth J. Valentas, Enrique Rotstein, R. Paul Singh, Handbook of food engineering practice, , Boca Raton, Fla. : CRC Press, cop. 1997
Marcel Mulder, Basic principles of membrane technology, , Dordrecht [etc.] : Kluwer Academic, cop. 1996

Recommendations


Subjects that it is recommended to have taken before
FOOD PROCESS ENGINEERING I/20214114
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation.