Type A
|
Code |
Competences Specific | | A1.1 |
Aplicar efectivament el coneixement de les matèries bàsiques, científiques i tecnològiques pròpies de l'enginyeria |
Type B
|
Code |
Competences Transversal |
Type C
|
Code |
Competences Nuclear | | C1.4 |
Be able to express themselves correctly both orally and in writing in one of the two official languages of the URV |
Type A
|
Code |
Learning outcomes |
| A1.1 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis d'Enginyeria i tecnologia dels aliments: Enginyeria i operacions bàsiques d'aliments; Tecnologia d'aliments; Processos en les indústries agroalimentàries. Modelització i optimització.
Dissenya i modela sistemes d'evaporació simple i múltiple.
Diferencia entre les diferents operacions de separació per membranes.
Distingeix els diferents materials i la seva aplicació en l'envasat d'aliments.
|
Type B
|
Code |
Learning outcomes |
Type C
|
Code |
Learning outcomes |
| C1.4 |
Produce grammatically correct oral texts.
Produce well structured, clear and effective oral texts.
Produce oral texts that are appropriate to the communicative situation.
Produce grammatically correct written texts
Produce well-structured, clear and rich written texts
Produce written texts that are appropriate to the communicative situation
|
Topic |
Sub-topic |
1. Evaporació |
1.1 Disseny d'evaporadors d'efecte simple.
1.2 Evaporadors d’efecte múltiple
|
2 Filtració i separació per membranes.
|
2.1 Principis de la filtració
2.2 Microfiltració, ultrafiltració i osmosi inversa. |
3. Introducció a l’envasat d’aliments |
3.1 Materials en envasat d’aliments i criteris de selecció.
3.2 Tipus de contenidors i sistemes d’envasat.
3.3 Aplicació en MAP |
Methodologies :: Tests |
|
Competences |
(*) Class hours
|
Hours outside the classroom
|
(**) Total hours |
Introductory activities |
|
0.5 |
0.75 |
1.25 |
Lecture |
|
10.5 |
15.75 |
26.25 |
Problem solving, classroom exercises |
|
13 |
19.5 |
32.5 |
Personal tuition |
|
1 |
1.5 |
2.5 |
|
Practical tests |
|
2 |
3 |
5 |
Mixed tests |
|
3 |
4.5 |
7.5 |
|
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher. (**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students. |
Methodologies
|
Description |
Introductory activities |
Activitats encaminades a presentar l’assignatura. |
Lecture |
Exposició dels continguts de l'assignatura. |
Problem solving, classroom exercises |
Formulació, anàlisi, resolució d'un problema o exercici, que els etsudiants realitzaran de manera individual i/o en grup. |
Personal tuition |
Temps per atendre i resoldre dubtes dels estudiants. |
Description |
Per contactar amb el professor de l'assignatura, les dades de contacte són:
Despatx 317 de l'ETSEQ
Te. 977 558505
montse.ferrando@urv.cat
A través de la pàgina moodle de l'assignatura |
Methodologies |
Competences
|
Description |
Weight |
|
|
|
|
Practical tests |
|
Proves que inclouen activitats, problemes o casos a resoldre. Aquestes es resoldran de forma individual i/o en grup a l'aula o fóra d'ella. |
35% |
Mixed tests |
|
Proves que combinen preguntes de desenvolupament i preguntes objectives curtes. La nota mínima en aquesta part ha de ser 4 per poder aprovar l'assignatura. |
65% |
Others |
|
|
|
|
Other comments and second exam session |
L'avaluació de la segona convocatòria es realitzarà de la forma següent: 35% Proves pràctiques (realitzat durant el curs) 65% Prova mixta de continguts realitzada en la segona convocatòria (La nota mínima en aquesta part ha de ser 4 per poder aprovar l'assignatura) En qualsevol de les dues convocatòries, queda prohibit l'ús o tinença de dispositius de comunicació i transmissió de dades durant la realització de les proves a excepció del consentiment exprés del professor. |
Basic |
Albert Ibarz, Gustavo V. Barbosa-Cánovas, OPERACIONES UNITARIAS EN LA INGENIERIA DE ALIMENTOS, , Madrid : Mundi Prensa, 2005
|
|
Complementary |
Kenneth J. Valentas, Enrique Rotstein, R. Paul Singh, Handbook of food engineering practice, , Boca Raton, Fla. : CRC Press, cop. 1997
Marcel Mulder, Basic principles of membrane technology, , Dordrecht [etc.] : Kluwer Academic, cop. 1996
|
|
Subjects that it is recommended to have taken before |
FOOD PROCESS ENGINEERING I/20214114 |
|
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation. |
|