Enologia (2006) |
Assignatures |
ENOLOGIA GENERAL |
Objectius d'aprenentatge |
DADES IDENTIFICATIVES | 2006_07 |
Assignatura | ENOLOGIA GENERAL | Codi | 195131105 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
12 | Obligatòria | Primer | Únic anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Objectius | Competències | ||
Conèixer la relació que existeix entre els components del raïm i del vi amb les sensacions organolèptiques. | |||
Conèixer i identificar els atributs sensorials positius i els defectes dels vins mitjançant l'anàlisi sensorial. | |||
Conèixer l'evolució dels components del raïm al llarg de la maduració i com es poden veure afectats pels sistema de verema i/o transport i per les malalties de la vinya. | |||
Conèixer totes les maquines i equips que s'utilitzen en l'elaboració del vi. | |||
Conèixer els processos i sistemes d'elaboració, filtració, clarificació, estabilització i criança dels diferents tipus de vins, així com els tests de diagnòstic. | |||
Decidir la data òptima de verema. | |||
Diagnosticar mitjançant l'anàlisi sensorial la qualitat d'un vi per a poder perdre decisions de procediment d'elaboració i de destí. | |||
Utilitzar la maquinaria i els equips habituals de vinificació amb criteri. | |||
Elaborar tot tipus de vins i derivats. |