2006_07
Guia docent 
Facultat d`Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2006)
 Assignatures
  ENOLOGIA GENERAL
   Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
Conèixer la relació que existeix entre els components del raïm i del vi amb les sensacions organolèptiques.
Conèixer i identificar els atributs sensorials positius i els defectes dels vins mitjançant l'anàlisi sensorial.
Conèixer l'evolució dels components del raïm al llarg de la maduració i com es poden veure afectats pels sistema de verema i/o transport i per les malalties de la vinya.
Conèixer totes les maquines i equips que s'utilitzen en l'elaboració del vi.
Conèixer els processos i sistemes d'elaboració, filtració, clarificació, estabilització i criança dels diferents tipus de vins, així com els tests de diagnòstic.
Decidir la data òptima de verema.
Diagnosticar mitjançant l'anàlisi sensorial la qualitat d'un vi per a poder perdre decisions de procediment d'elaboració i de destí.
Utilitzar la maquinaria i els equips habituals de vinificació amb criteri.
Elaborar tot tipus de vins i derivats.