2006_07
Guia docent 
Facultat d`Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2006)
 Assignatures
  CULTURA VITIVINÍCOLA
   Continguts
Tema Subtema
1. Aspectes històrics de l’enologia.
2. Vi i salut:
- Introducció general. Antioxidants al vi.
- Metabolisme de l’alcohol i de l’acetaldehid.
- Metabolisme i efectes de substancies secundàries (urea i carbamat d’etil, micotoxines, amines, compostos sofrats...).
3. Vi i medi ambient: Impacte mediambiental de les practiques vitivinícoles. Mesures de control i tractament de residus.
4. Vi i gastronomia: Maridatges. Revistes especialitzades i creació d’opinió. Utensilis de consum.
5. Vitivinicultura mundial:
- Aspectes econòmics i comercials. Consum i producció als paisos més significatius.
- Coneixement de zones vitivinícoles mundials més importants: França, Italia, Califòrnia, Australia, Sudáfrica, Xile, Argentina,...
- Coneixement de vins especials: vins botrititzats, fortificats, especiats…
- Coneixement de zones vitivinícoles espanyoles: Rioja, Xerés i Montilla, Galicia, Castella-Lleó, La Manxa, Aragó, etc.
6. La professió d'enòleg.