Enologia (2006) |
Assignatures |
CULTURA VITIVINÍCOLA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2006_07 |
Assignatura | CULTURA VITIVINÍCOLA | Codi | 195131107 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
4.5 | Obligatòria | Primer | Únic anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. | Aspectes històrics de l’enologia. |
2. | Vi i salut: - Introducció general. Antioxidants al vi. - Metabolisme de l’alcohol i de l’acetaldehid. - Metabolisme i efectes de substancies secundàries (urea i carbamat d’etil, micotoxines, amines, compostos sofrats...). |
3. | Vi i medi ambient: Impacte mediambiental de les practiques vitivinícoles. Mesures de control i tractament de residus. |
4. | Vi i gastronomia: Maridatges. Revistes especialitzades i creació d’opinió. Utensilis de consum. |
5. | Vitivinicultura mundial: - Aspectes econòmics i comercials. Consum i producció als paisos més significatius. - Coneixement de zones vitivinícoles mundials més importants: França, Italia, Califòrnia, Australia, Sudáfrica, Xile, Argentina,... - Coneixement de vins especials: vins botrititzats, fortificats, especiats… - Coneixement de zones vitivinícoles espanyoles: Rioja, Xerés i Montilla, Galicia, Castella-Lleó, La Manxa, Aragó, etc. |
6. | La professió d'enòleg. |