Enologia (2003) |
Assignatures |
CRIANÇA I ENVELLIMENT DE VINS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2007_08 |
Assignatura | CRIANÇA I ENVELLIMENT DE VINS | Codi | 19042205 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
4.5 | 3 | 1.5 | Optativa | Primer |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Els compostos fenòlics i el color del vi | Tema 1 |
Anàlisi del color i desl compostos fenòlics. Metodologia i interpretació | Tema 2 |
La vinificació en negre. Factors que condicionen l'extracció i l'estabilitazció de la materia colorant. | Tema 3 |
El roure i les barriques. | Tema 4 |
Influència de la criança sobre les característiques organolèptiques del vi. | Tema 5 |
Mecànica de la criança en barriques. | Tema 6 |
Alternatives a la criança en barriques. | Tema 7 |
Consideracions sobre l'embotellatge i l'evolució del vi a l'ampolla. | Tema 8 |
Elaboració de vins blancs en barriques. | Tema 9 |