Enologia (2006) |
Assignatures |
TÈCNIQUES MOLECULARS D'ANÀLISI I CONTROL MICROBIOLÒGIC |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2008_09 |
Assignatura | TÈCNIQUES MOLECULARS D'ANÀLISI I CONTROL MICROBIOLÒGIC | Codi | 195131222 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | Únic anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Identificació de llevats. | 1.1. Seqüenciació i anàlisi de gens ribosomals. 1.2. Seqüenciació d'altres gens com la actina i citocrom c oxidasa. |
2. Identificació de llevats a nivell de soca. | 2.1. Anàlisi de restricció del mtDNA. 2.2. Electroforesi de camp pulsant. 2.3. Elements delta i RAPDs. |
3. Identificació de bacteris làctics. | 3.1. Identificació d'espècies mitjançant anàlisi de restricció del 16S rDNA, hibridació amb sondes de DNA i PCR específica del gen de l'enzim malolàctic. 3.2. Tipificació de soques mitjançant RAPD-PCR i electroforesi de camp pulsant. |
4. Identificació de bacteris acètics. |
4.1. Anàlisi de restricció del 16S rDNA a nivell d'espècie. 4.2. ERIC-PCR i (GTG)5-PCR a nivell de soca. |