Enginyeria Tècnica Agrícola esp. Indústries Agràries i Alimentàries (1997) |
Assignatures |
MICROBIOLOGIA D'ALIMENTS |
Objectius d'aprenentatge |
DADES IDENTIFICATIVES | 2008_09 |
Assignatura | MICROBIOLOGIA D'ALIMENTS | Codi | 19031204 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1er | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
6 | 3 | 3 | Optativa | Primer |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Objectius | Competències | ||
Conèixer diferents aspectes relacionats amb el món dels microorganismes en els aliments | A11 A12 A22 |
B1 |
|
Saber descriure quina és la microbiota normal dels aliments | A12 A24 |
B2 B3 B4 |
|
Conèixer i aplicar les tècniques de conservació dels aliments | A16 A19 A22 A24 A25 A28 A29 A30 A31 |
B2 B3 B4 B12 |
|
Conèixer les necessitats nutricionals i les capacitats metabòliques dels microorganismes | A11 |
||
Conèixer i determinar quins tipus d’alteracions microbianes es produeixen en els aliments | A6 A12 A16 A22 A25 A28 A29 A30 A31 |
B1 B2 B3 B4 B11 B12 |
C4 |
Conèixer i fer servir les tècniques microbiològiques emprades al laboratori per l’enriquiment, aïllament, identificació, i quantificació dels microorganismes | A6 A12 |
||
Conèixer quines són les malalties relacionades amb la presència dels microorganismes en els aliments | A17 A22 A25 |
B3 |
|
Conèixer quina estructura i mecanisme d’acció tenen les toxines microbianes | A4 A17 A25 |
||
Conèixer i fer servir adequadament el vocabulari i la terminologia pròpies de la Microbiologia dels microorganismes d'interès industrial. | A11 |
B1 |
C1 C4 |
Aprendre a planificar i programar experiments en tot el seu conjunt, des de la previsió del material necessari fins la lectura dels resultats | A6 A12 |
B1 B2 B4 B5 B9 B11 |
C5 |