Enologia (2003) |
Assignatures |
DESTIL·LATS I DERIVATS DE VINS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2008_09 |
Assignatura | DESTIL·LATS I DERIVATS DE VINS | Codi | 19042207 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
4.5 | 3 | 1.5 | Optativa | Primer |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Tema 1. Fonaments de la destil•lació | 1.1 Conceptes generals. 1.2 Equilibri líquid/vapor. 1.3 Destil•lació discontínua. 1.4 Destil•lació contínua. Mètode gràfic de McCabe Thiele. |
Tema 2. Destil•lats. | 2.1 Destil•lació del vi: tipus i característiques. 2.2 Processos de fabricació de destil•lats del vi. 2.3 Brandis i conyacs. |
Tema 3. Most de raïm. Concentrats. | 3.1 Obtenció del most. 3.2 Concentració del most (evaporació al buit, òsmosi inversa, congelació). 3.3 Rectificació del most. |
Tema 4. Vinagre. | 4.1 Biotecnologia del vinagre. 4.2 Mètodes de producció del vinagre. 4.3 Tipus de vinagre. |
Tema 5. Vins aromatitzats, refrescos de vi i sangries. | 5.1 Elaboracions de refrescos de vi i sangries. 5.2 Elaboracions de vins aromatitzats: vermut. |
Tema 6. Altres subproductes del vi. | 6.1. Àcid tartàric, adobs, olis, pinsos, colorants. |