Biotecnologia (2005) |
Assignatures |
BIOQUÍMICA DELS ALIMENTS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2009_10 |
Assignatura | BIOQUÍMICA DELS ALIMENTS | Codi | 19052224 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
4.5 | 3 | 1.5 | Optativa | Primer |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Conceptes genèrics d'alimentació | Nutrients, aliments i dieta |
2. Components dels aliments i la seva funcionalitat en els aliments | Glúcids, polisacàrids i fibra dels aliments. Reaccions d'enfosquiment Lípids i reaccions d'oxidació Proteïnes: aminoàcids essencials i tipus de proteïnes Minerals vitamines |
3. L'aigua | propietats i disponibilitat de l'aigua dels aliments |
4. Taules de composició dels aliments | Taules de composició dels aliments. Contingut calòric dels aliments |
5. Classificació dels aliments | Sistema de classificació. Grups d'aliments |
6. Característiques, composició i transformacions bioquímiques dels aliments | Aliments d'origen vegetal aliments d’origen animal Olis i greixos |
7. Substàncies tòxiques dels aliments | Tòxics naturals. Contaminació química. Contaminació biológica |
8. Additius dels aliments | Tipus d'additius. Funcionalitat |
9. Aliments transgènics | Aliments transgènics |
10. Aliments funcionals | Aliments funcionals |